back to top
2024. május 15. 01:50

KezdőlapWRCSordo: Nagyon szerencsés vagyok 

Sordo: Nagyon szerencsés vagyok 

-

Bizony az Dani Sordo, hiszen a Spanyol Rally alkalmával hazai versenyén, hazai szurkolói előtt próbálhat harcolni a jó eredményért. 

Dani Sordo azon versenyzők közé tartozik, aki versenyezhet egy WRC szezon során hazai környezetben, ami a brit versenyzőknek nem adatik meg. 

Ezt az alkalmat pedig szeretné felhasználni, hogy folytassa kiváló szériáját, mely már egy éve tart, hiszen a tavalyi Spanyol Rally óta folyamatosan harmadik, vagyis dobogós helyen tud zárni aktuális futamán. 

“A Spanyol Rally mindig nagyon különleges számomra, hiszen hazai szurkolók előtt vezethetek – mondta Dani Sordo. – Szerencsés vagyok, hogy hazai versenyen indulhatok és sok támogatást kapok a szurkolóktól. A szakaszok nagyon jól illenek a vezetési stílusomhoz, ezért nagyon élvezem, amikor ezeken versenyezhetek.

Navigátorommal, Cándido Carrerával igyekszünk ismét mindent megtenni egy jó eredmény érdekében, olyan eredményt próbálunk elérni, amivel folytatódhat jó szériánk.” 

Dani Sordo korábban már 18 alkalommal indult a Spanyol Rallyn, ahol 2006-ban, 2007-ben, 2008-ban, 2009-ben a Citroennel, 2016-ban pedig a Hyundaijal szerezte meg a második helyet. 

A Spanyol Rallyn 19 szakasz és 293.77 km versenytáv vár a WRC mezőnyre.  

Friss