back to top
2024. május 09. 00:53

KezdőlapWRCTanak: Ismét megmutatnánk aszfaltos tempónkat 

Tanak: Ismét megmutatnánk aszfaltos tempónkat 

-

Ott Tanak számára eddig jól sikerültek az aszfaltos versenyek a 2022-es Rally Világbajnokságon, hiszen Horvátországban a második, Belgiumban pedig az első helyen tudott zárni. Spanyolországban pedig szeretné folytatni ezt a jó tempót. 

Ott Tanak számára az idei aszfaltos versenyek igazán erősek voltak, hiszen Horvátországban egészen az utolsó szakasz céljáig tudott harcolni a győzelemért, ám végül Kalle Rovanpera megtudta őt előzni. Belgiumban pedig Thierry Neuville kiesése után sima győzelmet aratott a 2019-es világbajnok. 

Spanyolországban az észt versenyző szeretné folytatni jó tempóját a kemény felületen. 

“Spanyolország lesz az első igazi aszfaltos verseny a szezonban – mondta Ott Tanak. – A gyors pályákon elengedhetetlen a tökéletes bizalom és kényelem az autóban. Mivel sok az elnyújtott kanyar, ezért sokat kell küzdeni az alulkormányzottsággal, amin csak a jó autóbeállítás tud segíteni. Élvezetes versenyre számítok, szeretnék erős pontokért harcolni. Szeretnénk Horvátország és Belgium után ismét megmutatni aszfaltos tempónkat.” 

Tanak korábban nyolc alkalommal indult a Katalán Rallyn, ahol 2019-ben szerezte meg legjobb eredményét a második helyen célba érve. 

A Spanyol Rallyn 19 szakasz és 293.77 km versenytáv vár a WRC mezőnyre.    

Friss