2022. december 01. 17:43
KezdőlapWRCNeuville: A csapatvezetőről való döntés befolyásolhatja Tanak jövőjét is 

Neuville: A csapatvezetőről való döntés befolyásolhatja Tanak jövőjét is 

-

- Hirdetés -

Ott Tanak jövőjéről sok hír megjelent már. Marad a Hyundainál, vagy máshova igazol? Netalán befejezi karrierjét? Thierry Neuville szerint, ha döntene a Hyundai irányítása a csapatfőnöki kérdésben, az befolyásolhatja csapattársa döntését is. 

Thierry Neuville és Ott Tanak idén sokszor kritizálta a Hyundai Motorsport tevékenységét és autóját, és vezetését is. A 2019-es világbajnok pedig egyenesen kijelentette, hogy Julien Moncet nem lehet a Hyundai Motorsport csapatvezetője. 

- Hirdetés -

Ott Tanak jövőjével kapcsolatban pedig azóta sok hír megjelent, elhagyja a Hyundait, vagy marad, de az észt versenyző még azt is elárulta, hogy karrierjének folytatása sem biztos. 

Thierry Neuville azonban kételkedik csapattársa visszavonulásában. 

- Hirdetés -
- Hirdetés -

“Nem hinném, hogy Ott ilyen gyorsan visszavonulna – mondta a belga versenyző. – Tudom, hogy akadnak problémái a magánéletben is, de azt hiszem az eredmények, amiket idén elért elég nagy motivációt jelentenek számára a folytatáshoz. Úgy vélem, hogy ő is, ahogy mindenki más, csak arra kíváncsi, hogy ki fogja a csapatunkat vezetni. Ennek eldöntése komolyan befolyásolhatja jövőjét.” 

Ott Tanak volt Kalle Rovanpera legnagyobb riválisa idén a vb címért folytatott csatában. Végül Rovanpera nyert, Tanak pedig két versennyel a bajnokság vége előtt 29 pontos előnyben van a második Neuville előtt.

Tanak
Fotó: Hyundai Motorsport

Friss