back to top
2024. szeptember 18. 18:14

KezdőlapWRCOgier: Lehet, hogy visszatérek teljes szezonra

Ogier: Lehet, hogy visszatérek teljes szezonra

-

Sébastien Ogier nem tartja kizártnak, hogy visszatér egy teljes szezonra a Rally Világbajnokságra, ez azonban nem jövőre történik meg. 

Sébastien Ogier 2021 végén, nyolcadik vb címét megszerezve az idei évben csak egyes WRC futamokon állt rajthoz, egész pontosan hat versenyen indul, amiből még kettő vissza van. 

A francia versenyző távollétében pedig Esapekka Lappi vezette a Toyota Gazoo Racing harmadik autóját. 

Ogier azonban nem tartja kizártnak, hogy legyen még teljes szezonja a Rally Világbajnokságon. 

“Sosem állítottam 100%-ig biztosan, hogy többé nem lesz teljes szezonom a WRC-ben – mondta Sébastien Ogier, aki az eddigi négy versenyén két második és egy negyedik helyet ért el. – Most azonban még változatlan a helyzet a tavalyi év végéhez képest, szeretem a családom, a fiamat és velük szeretnék többet lenni. Továbbra is szeretek rallyzni, és valamilyen szinten továbbra is szeretném űzni ezt a sportot.” 

Ogier idén kipróbálta a WEC sorozatot is az LMP2 kategóriában a Richard Mille Racing Teammel, és rajthoz állt a legendás Le Mans-i 24 órás futamon is, ahova szintén szeretne egyszer még visszatérni. 

“Szeretnék még Le Mans-ban is versenyezni, de ez részmunkaidőben igen nehéz. Egyelőre annyi biztos, hogy a Montén indulok a WRC-ben, a többi versenyről pedig később döntünk. Örülök, hogy a Toyotával lehetséges a részmunkaidő is, ami szerintem mindkét félnek jó.” 

Friss