2024. április 20. 10:27

KezdőlapWRCA Magyar Nagydíj győztes Kovalainen bajnokként debütálhat a WRC-ben 

A Magyar Nagydíj győztes Kovalainen bajnokként debütálhat a WRC-ben 

-

A finn Heikki Kovalainen első WRC futamára, a Japán Rallyra készül, ahol már japán rally bajnokként állhat rajthoz. 

Heikki Kovalainen 2008-ban megtudta nyerni a Forma 1-es Magyar Nagydíjat a McLaren versenyzőjeként, azonban már abban az évben részt vett két finn rally versenyen is. Hét év kihagyás után 2015-ben a finn versenyző visszatért a rally pályákra a finn Lappföld Rallyn, ahol a hatodik helyet szerezte meg R5-ös Forddal. A következő szezontól pedig Japánban folyamatosan folytatta a rallyzást, az idei évre pedig egy R5-ös Skodára cserélte korábbi Toyota GT86 CS-R3 autóját, mellyel hétvégén már a hatodik versenyét nyerte a Japán Rally Bajnokságban, ahol idén megszerezte a bajnoki címet is. 

Kovalainen idén nem titkoltan a Japán Rallyra is készült, ami első WRC futama is lesz. 

“Nagyszerű edzés volt ez a verseny a Japán Rally előtt – mondta Kovalainen a hétvégi Highland Masters rally versenyt megnyerve. – Az aszfaltos szakaszok Japánban nagyon különlegesek, keskenyek és néhol nagyon technikásak, melyen csak precíz vezetéssel lehet igazán gyorsnak lenni. Összességében nagyon jó szezonunk volt a Japán Rally Bajnokságban, ahol a lehetséges nyolcból hat versenyt nyertünk. Igyekeztünk sokat tanulni és élvezni a versenyzést. Az eredmények még engem is megleptek.” 

Heikki Kovalainen navigátora idén is Sae Kitagawa volt, akivel hét éve versenyez. 

A Japán Rallyt november 10-13. között rendezik a Rally Világbajnokság utolsó futamaként. 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss