2024. április 26. 19:32

KezdőlapWRCJulien Moncet elárulta miért rúgták ki Oliver Solberget

Julien Moncet elárulta miért rúgták ki Oliver Solberget

-

Némi meglepetés volt, hogy Oliver Solberget kitette csapatából a Hyundai, Julien Moncet most elárulta az okokat. 

Oliver Solberg tavaly két évre szerződött a Hyundai Motorsporthoz, ahol az első évben inkább a WRC2-ben szerepelt többet, míg idén már a Rally1-es autót vezethette egy verseny kivételével. 

Petter Solberg fia azonban idén kilenc futamon mindössze 33 pontot tudott gyűjteni. Finnországban már a pénteki első szakasz első kanyarjában kiesett, majd ezt követően Belgiumban karrierje legjobb eredményét érte el negyedik helyével. 

Új-Zélandon Solberg bár az ötödik helyen zárt, végül itt dőlt el sorsa, a versenyt követően héten a koreai gyártó bejelentette, nem hosszabbítanak Oliverrel év végén. 

Később pedig az is kiderült, hogy Spanyolország után Japánban is Dani Sordo fog indulni. 

“Alapos mérlegelés után született meg a döntésünk a szakításról – mondta Julien Moncet, a Hyundai Motorsport csapatigazgató-helyettese az AutoHebdo magazinnak. – Régóta gondolkoztunk már az ügyön, de a végső döntés az Új-Zéland Rallyn született meg. A döntés Alzenauban született meg, de Koreában is beleegyeztek. Elég sokáig dolgoztunk Oliverrel és mindent megadtunk számára a fejlődéshez. Szomorú volt a döntés, de Oliver nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Van benne potenciál, ez nem kérdéses, de szeretnénk jövőre a vb címért harcolni, ezért döntöttünk úgy, hogy nem hosszabbítjuk meg Oliver szerződését.”

Moncet hozzátette, hogy negyedik autó indítása nincs tervben 2023-ban sem.

Thierry Neuville és Ott Tanak mellett jövőre Craig Breen, Andreas Mikkelsen, vagy Teemu Suninen vezetheti majd a harmadik autót a pletykák szerint. Azonban Ott Tanak jövője is kérdéses a csapatnál. 

Friss