2024. április 19. 07:35

KezdőlapWRCLindholm megnyerte a WRC2 junior világbajnokságot 

Lindholm megnyerte a WRC2 junior világbajnokságot 

-

A Japán Rally nevezési listája megerősítette, hogy Chris Ingram nem indul a versenyen, így Emil Lindholm megnyerte a WRC2-es junior világbajnokságot. 

Emil Lindholm egyetlen riválisa még Chris Ingram volt a WRC2 junior világbajnokságon, és bár már korábban eldőlt, hogy a brit versenyző szezonja véget ért a görög balesettel, a finn versenyző vb címe csak a Japán Rally nevezési listájának megjelenése után lett hivatalos. 

A WRC2-es junior vb-t idén írták ki először a 30 év alatti versenyzők számára. 

Lindholm a junior kategóriában öt versenyen indulva négyszer nyert, és egy hatodik helyet szerzett. 

A finn skodás azonban esélyes még a WRC2-es abszolút vb címére is, melyért Kajetan Kajetanowicz-cal kell megküzdenie. 

A WRC2-t Andreas Mikkelsen vezeti jelenleg, de ő már rajthoz állt az előírt hét futamon, míg a finn és lengyel versenyző egyaránt öt versenyen indult, így a szezon utolsó két fordulóján még ledolgozhatják hátrányukat a tavalyi világbajnokkal szemben. 

“Az idei program során a junior vb cím volt a fő prioritás, és nagyon örülök, hogy sikerült megnyerni – mondta Emil Lindholm. – A célok azonban kiegészültek év közben a WRC2-es vb címmel is, ami most már az elsődleges cél. Örülök, hogy már most kijelenthetjük, hogy sikeres szezonunk volt. A WRC2-es bajnoki cím érdekében Spanyolországban legalább hét ponttal kell többet szereznünk Kajetan Kajtenowicznál, majd ezt követően eldől, hogy Japánban milyen eredményre van még szükségünk. Köszönöm a Toksport WRT és szponzoraim támogatását, hogy elindulhatunk Japánban is.” 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss