2024. április 26. 00:09

KezdőlapWRCGreensmith: Talán a hibrid adta plusz erőt nem vettük figyelembe 

Greensmith: Talán a hibrid adta plusz erőt nem vettük figyelembe 

-

Gus Greensmith és Jonas Andersson a szombati harmadik szakaszon szenvedett balesetet a Spanyol Rallyn, pedig három éve ugyanazt az itinert használja, és eddig nem volt probléma. 

Gus Greensmith a szombati baleset után a szervízbe érve elmagyarázta, hogy három éve ugyanazt az itinert használja a Montemell szakaszon, és eddig nem történt probléma. 

“Teljesen tiszta szakaszon voltam, nem éreztem kockáztatásnak, amit csináltam – mondta Gus Greensmith. – Nem próbáltam látványosan menni, mindent az itinernek megfelelően tettem. Ugyanezt az itinert használtuk tavaly és tavaly előtt is. Abban a pillanatban fékeztem, amikor az itiner azt kívánta, azonban alulkormányozott lett az autó, és akkor már nem tudtunk mit tenni. Elképzelhető, hogy a hibrid rendszert használva nagyobb volt a tempónk, mint a korábbi években ezen a ponton, amire nem gondoltam és nem vettem figyelembe. Nem éreztem semmi kockáztatást abban, amit tettem mégis bekövetkezett a baleset.” 

Greensmith a 10. Helyen állt a baleset előtt. 

“Nagyon szomorú, hogy így végződött ez a nap. Szerettünk volna következetesen menni, és a balesetig minden úgy alakult, ahogy elterveztük. Talán nem azért az eredményért csatáztunk, amiért szerettünk volna a verseny előtt, de csatázni tudtunk és esély volt a jobb eredmény elérésére, Elsőre azt mondanám, hogy nem sérült annyira az autó. Ami sérülés keletkezett az javítható, így azt hiszem, vasárnap vissza tudok térni.” 

Friss