2024. március 29. 09:57

KezdőlapWRCHuttunen: Az idei évünk nem volt elég jó 

Huttunen: Az idei évünk nem volt elég jó 

-

Jari Huttunen tavaly a WRC2 harmadik helyén zárt, idén azonban kevésbé volt sikeres szezonja, azonban kipróbálhatta az M-Sport hibrid autóját. 

Jari Huttunen 2020-ban WRC3-as világbajnok lett, majd tavaly a Hyundai versenyzőjeként a WRC2-ben állt rajthoz, a szezont pedig már az M-Sporttal fejezte be. 2021-ben hét versenyéből hármat tudott megnyerni, Finnországban pedig a harmadik lett, így év végén is harmadik helyen zárt. 

A finn versenyző idén már a teljes szezont, egész pontosan hat futamot, az M-Sport csapatával teljesítette, azonban a Svédországban és Szardínián elért harmadik helynél nem volt jobb eredménye, így jelenleg a bajnokság hetedik helyét foglalja csak el. 

Huttunen
Fotó: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

Spanyolországban az ötödik helyen zárt köszönhetően egy forgásnak is. 

“Spanyolországban egy kisebb kockázatot vállaltunk a gumiválasztással, ami nem jött be – mondta Jari Huttunen. – A kemény gumik kevésbé voltak jók a nedves részeken, így egy alkalommal megforogtunk és időt vesztettünk. A spanyol verseny nagyon tetszett összességében, de a tempónk ezúttal nem volt elég jó. Nehéz megmondani, hogy miért, de közelebb kellett volna lennünk a mezőny elejéhez. Összességében a szezon kevésbé volt jó, mint a korábbi években, amikor több győzelmet is tudtunk szerezni. A folytatásról még tárgyalnunk kell, de az biztos, hogy az idei évünk véget ért.” 

Huttunen azonban a WRC2-es szereplés mellett Finnországban kipróbálhatta az M-Sport hibrid Ford Pumáját is. 

Jari Huttunen
Jari Huttunen a Finn Rallyn | Fotó: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss