2024. április 25. 16:27

KezdőlapWRCEvans: Jövőre szellemvárosokban versenyezhetünk 

Evans: Jövőre szellemvárosokban versenyezhetünk 

-

Elfyn Evans nagyon sajnálja, hogy olyan versenyek, mint a Spanyol Rally, ahol sok néző foglal helyet a versenyszakaszok mellett jövőre nem kerülnek a WRC naptárba. 

2023-ban sem az Új-Zéland Rally, sem pedig a Spanyol Rally nem szerepel a WRC naptárban az eddigi információk alapján, amit nagyon sajnál Elfyn Evans, mert ezeken a versenyeken rengeteg szurkoló volt eddig jelen. 

“Nagyon sajnálom, hogy a Spanyol Rally nem kerül jövőre a naptárba – mondta Elfyn Evans a Dirtfishnek. – Nagyon jó volt a szakaszokon látni a sok nézőt. Sajnos, attól tartok, hogy jövőre több versenyen is szellemvárosokban fogunk versenyezni.” 

“Azt hiszem minden versenyzőtárs egyetért Elfyn véleményével – mondta Thierry Neuville. – Azt azonban megértem, hogy minden versenynek nem lehet hely a naptárban. Nagyon sajnálom azokat a rendezvényeket, melyek nagyon látogatottak és kikerülnek a naptárból.” 

“A Spanyol Rallynak a naptárban a helye – mondta Craig Breen. – Ez mindig nagyon népszerű verseny volt, különösen az ír szurkolók körében. Nagyon tetszik a rendezvény formátuma, mindig érdekes versenyek tartottam. Jövőre nagyon hiányozni fog.” 

“Szerintem nagyon szeretett mindenki részt venni ezen a versenyen, mert jó volt látni a sok szurkolót a pályák szélén – mondta Dani Sordo. – Néha jó lenne meggondolni, hogy mely versenyeket vesszük ki a naptárból, mert azokért nagy kár, melyeken sok a szurkoló.” 

Gus Greensmith azonban örül, hogy évente változnak a versenyek a szezon során. 

“Van néhány jó verseny valóban – mondta az M-Sport pilótája. – Amikor a Forma 1-ben 23-24 versenyt tartanak, könnyebb megtartani egy-egy klasszikus futamot, de amikor csak 13-14 futam van, jó ha változatosak a versenyek.” 

Friss