2024. március 29. 02:46

KezdőlapWRCVeszélyben a Hyundai programja 

Veszélyben a Hyundai programja 

-

Ott Tanak távozásával a Hyundai Motorsport programja is veszélybe került, mármint a Rally2-es program. Ezt ugyanis az észt versenyző és Markko Martin tulajdonában lévő Red Grey irányította. 

A Hyundai Motorsport idén főként Teemu Suninent versenyeztette a WRC2-ben, az autókat azonban a Red Grey csapata készítette fel, mely csapat a Ott Tanak és Markko Martin tulajdonában van. A 2019-es világbajnok távozásával pedig a WRc2-es program is veszélybe került. 

Teemu Suninen sajnálná, ha a WRC2-es program véget érne, de szívesen segítene a Hyundai főcsapatának is. 

“Nehéz megmondani, hogy mit hoz a jövő – mondta Teemu Suninen a Dirtfishnek. – Örülnék, ha a Hyundai versenyzője maradhatnék, de annak még inkább, ha Rally1-es autóba ülhetnék. Szívesen maradnék azonban a Rally2-es autóban is, mert idén komoly fejlesztőmunkát végeztünk az autóval. Ugyanakkor szívesen lennék Dani Sordo váltótársa is, hiszem, hogy néhány versenyen képes lennék jól szerepelni. Azt hiszem, értékes pontokat szerezhetnék olyan versenyeken, mint Észtország vagy Finnország.” 

Dani Sordo a Spanyol Rally előtt visszavonulásán gondolkozott, most azonban úgy tűnik, hogy marad a Hyundainál, de nem fog teljes szezont vállalni. 

A koreai gyártó Ott Tanak és Oliver Solberg helyére is versenyzőt igyekszik találni, a legesélyesebbek pedig Andreas Mikkelsen, Kris Meeke és Teemu Suninen. 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss