2024. április 26. 03:00

KezdőlapWRCLoubet jó útra tért az M-Sporttal 

Loubet jó útra tért az M-Sporttal 

-

Pierre-Louis Loubet azt követően, hogy 2021-ben egy katasztrofális szezont zárt a Hyundaijal, idén ismét beindította karrierjét és meglepetést meglepetésre halmozott az M-Sportnál. 

A WRC2 2019-es világbajnoka tavaly a 2C Competition versenyzőjeként katasztrofális szezont teljesített, hiszen nyolc versenyéből csupán egy alkalommal, az Észt Rallyn tudta a Hyundai i20 Coupe WRC-t pontszerző helyre terelni, hetedik lett. 

Az idei évre a fiatal francia versenyző az M-Sporthoz igazolt, ahol hét versenyen állt rajthoz és újjá tudta építeni megbecsülését. 

Portugáliában és Spanyolországban ugyancsak hetedik és tizedik helyen zárt, azonban Szardínián és Görögországban a negyedik lett, ráadásul az Acropolis Rallyn megszerezte első szakaszgyőzelmeit és a versenyt is tudta vezetni. 

Fotó: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

Loubet pontjainak a számát idén megötszörözte, hiszen 31 pontot gyűjtött és a szezonzáró Japán Rally előtt a vb 13. helyén áll, úgy, hogy 18 ponttal előzi meg csapat – és honfitársát, Adrien Fourmaux-t, aki tíz versenyen indult idén. 

“Úgy gondolom, hogy idén hibátlan szezont, hét versenyt sikerült teljesítenünk – mondta Loubet a Dirtfishnek. – Észtországban ugyan eltaláltam egy sziklát, de talán ez volt az egyetlen hibánk. Azt hiszem, büszkék lehetünk az idei teljesítményre. Kilométerenként 2 másodpercet kapó versenyzőből sikerült idén szakaszgyőzelmet elérővé válnom. A tavalyi szörnyű év után nagyon örülök, hogy idén minden jól alakult. Régen a Skodával nagyon jól tudtam szerepelni, nem mindig, de sokszor Kalle Rovanperával tudtam csatázni. Tehát tudtam, hogy többre vagyok képes, mint amit tavaly mutattam. Most van egy nagyon jó autóm, egy nagyon jó csapatban, akik hisznek bennem. Ez pedig működik, úgy tűnik.” 

A 25 éves versenyző 2023-ban szeretne teljes szezont teljesíteni. 

“Az M-Sporttal sikerült sok mindenre jó megoldást találni, ami a jövőt illeti. A célom most, hogy a vb címért tudjak harcolni, mert tudom, hogy képes vagyok arra a szintre is eljutni. Ehhez azonban fejlődnöm kell még, amit csak úgy tehetek meg, hogy elindulok az összes versenyen.” 

 

Friss