2024. március 29. 16:27

KezdőlapWRCMiért nincs még 2023-as WRC naptár? 

Miért nincs még 2023-as WRC naptár? 

-

Már régóta mindenki a 2023-as WRC naptárt várja, azonban az még októberben sem jelent meg. Robert Reid, az FIA alelnöke szerint nem a szövetség az oka. 

Először augusztusban jelenhetett volna meg, aztán az október 19-i Motorsport Világtanács (WMSC) ülésén várta mindenki a WRC 2023-as naptárának jóváhagyását. Ez azonban október végéig sem történt meg. 

“Az ütemtervért a WRC Promóter a felelős – mondta Robert Reid, az FIA alelnöke a francia AutoHebdo magazinnak. – Egyelőre nem kaptunk elfogadható naptárat. A nyár végén ugyan kaptunk egy naptártervezetet, de az nem felelt meg minden kritériumnak, így nem tudtuk elfogadni. Ha a promóter már márciusban küldött volna egy elfogadható naptárt, elfogadtuk volna. Most azonban úgy tűnik, hogy csak novemberben lesz WRC naptár. Lehetőségünk van online módon is megszavazni a naptárt, azt azonban nem tudom, hogy ez mikor következik be.” 

A WMSC legközelebb decemberben ülésezik. 

A belső információk szerint a WRC gyártói az Európán kívüli versenyekkel nincsenek kibékülve a költségek miatt, és emiatt kell további tárgyalásokat lefolytatni. 

Fotó: Hyundai Motorsport

Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss