2024. március 28. 21:20

KezdőlapWRCA Hyundainak bejött Finnország 

A Hyundainak bejött Finnország 

-

A Hyundai Motorsport idén a Toyotához hasonlóan a Közép-Finnországi szakaszokon készült a versenyekre, és a koreai gyártó nagyon elégedett az új teszthelyszínnel. 

A Hyundai idén Jamsában egy állandó tesztterületet alakított ki, hasonlóan, mint a Toyota Jyvaskyla környékén. A koreai gyártó így korlátlanul tesztelheti Rally1-es autóját. 

A hibrid autók tesztelési lehetősége nagyon korlátozott, csupán egy napot tesztelhet egy versenyző és csakis Európában lehet készülni a versenyekre. 

A gyors murvás finn tesztszakaszokon az autók aerodinamikája és kanyarsebessége kiválóan tesztelhető. 

A Hyundai csapatigazgató-helyettese elárulta, hogy megkívánják tartani a finn teszthelyszínt a jövőben is. 

“Korábban csak egy kis tesztterületüónk volt Németországban, azonban a finn helyszínnel jelentősen nőttek lehetőségeink – mondta Julien Moncet a WRCWings.tech oldalnak. – Új lehetőségek kínálkoztak az észt vagy finn szakaszokhoz hasonló teszterületen, ezért a jövőben is fenntartjuk ezt a területet.” 

A koreai gyártó a Svéd Rally előtt használta először a finn helyszínt, majd Jamsa környékén a nyáron is folytatta a tesztelést. 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss