2024. április 27. 06:58

KezdőlapWRCMoncet már régen tudta, hogy Tanak távozni fog

Moncet már régen tudta, hogy Tanak távozni fog

-

Julien Moncet, a Hyundai Motorsport csapatigazgató-helyettese elárulta régen tudta már, hogy Ott Tanak elhagyja a koreai gyártót év végén, de az utolsó pillanatig reménykedett benne, hogy az észt pilóta meggondolja magát. 

Ott Tanak távozásáról már hetekkel ezelőtt megjelentek pletykák, azonban 2019 világbajnoka csak a Spanyol Rally utolsó napjának estéjén jelentette be hivatalosan is. 

Az észt versenyző természetesen tervét már korábban közölte a Hyundai vezetésével. 

“A vasárnap esti bejelentés nem lepett meg, Ott Tanak már a Spanyol Rally előtt tájékoztatta a csapatot távozásáról – mondta Julien Moncet, a Hyundai Motorsport csapatigazgató-helyettese az AutoHebdo magazinnak. – A pletykákat mi is olvastuk, de némileg meglepett és csalódást okozott számunkra Ott távozása. A médiában több hír is megjelent ezzel kapcsolatban, de az utolsó pillanatig bíztunk benne, hogy maradni fog.” 

Ott Tanak családjában egészségügyi probléma lépett fel, azonban Moncet szerint az észt versenyző nem indokolta, hogy miért bontja fel 2023 végéig szóló szerződését. 

“Ott csak annyit közölt velünk, hogy elérkezettnek látja az időt arra, hogy fontos döntéseket hozzon életében, külön indokot nem említett távozásával kapcsolatban. Tanak távozásával a csapat egy nagyon jó versenyzőt veszít, egyelőre nem tudjuk, hogy ki érkezik a helyére. Sajnos nincs 50 olyan versenyző a világbajnokságon, aki képes vb címért harcolni, ezért szomorú, hogy egy ilyen szintű versenyzőt elvesztünk. Igyekszünk ugyanakkor egy jó versenyzővel pótolni a helyét, több érdeklődés is érkezett hozzánk más versenyzőktől.” 

Fotó: Hyundai Motorsport

Ott Tanak akár visszatérhet a Toyotához vagy az M-Sporthoz is, de akár karrierjét is szüneteltetheti a családjában felmerült problémák miatt. 

Friss