2024. április 18. 08:57

KezdőlapWRCLatvala szerint így lehetne elkerülni az elektromos rally autókat

Latvala szerint így lehetne elkerülni az elektromos rally autókat

-

A Toyota Gazoo Racing csapatfőnöke, Jari-Matti Latvala szerint a WRC számára a hidrogén-hajtás jelentené a megfelelő jövőt és akkor nem lennének elektromos rally autók sem. 

Az idén bevezetett hibrid korszak jelen állás szerint 2024-ig fog tartani a WRC-ben, azonban Jari-Matti Latvala szerint ezt az időszakot megkellene hosszabítani és később hidrogén-hajtásra kellene váltani. 

A Toyota Gazoo Racing csapatfőnöke korábban elmondta, hogy ellenezné az elektromos rally autók megjelenését, szerinte a hidrogén-hajtás megfelelőbb lenne. 

“Szerintem észszerű lenne meghosszabbítani a hibrid-korszakot – mondta Latvala a Spanyol Rally idején. – Jelenleg több lehetőség is van a jövőt illetően. Belgiumban bemutattuk a hidrogén-hajtású Toyotát, ami szerintem jó megoldás lenne, mert belsőégésű motor van benne és hangja is van. A rallysportnak hanggal rendelkező autókra van szüksége. Nem tudunk megbarátkozni az elektromossággal, ez szerintem nem a megfelelő választás lenne ennek a sportnak. Mivel másfél éves tesztelésre lesz szükség, így az FIA-val folytatott megbeszélések hamarosan befejeződnek. Szeretnénk több gyártót is a WRC-be, ezért hamarosan el kell dönteni, hogy a jövőben milyen technológiát választ az FIA.” 

Fotó: Toyota Gazoo Racing

Latvala szerint 2025-ben még a hidrogén-hajtást korai lenne bevezetni. 

“2025-öt még korainak érzem a hidrogén bevezetésére, szerintem megkellene hosszabbítani a jelenlegi hibrid-korszakot néhány évvel és csak utána kellene bevezetni. Erről azonban nem én fogok dönteni.” 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss