back to top
2024. május 05. 23:41

KezdőlapWRCAnnyi programja lesz Rovanperának, hogy csoda, ha marad ideje versenyezni 

Annyi programja lesz Rovanperának, hogy csoda, ha marad ideje versenyezni 

-

A Rally Világbajnokság szezonzáró japán versenyét bár csak két hét múlva rendezik, Kalle Rovanperának jóval hamarabb a Toyota hazájába kell mennie. 

A Japán Rallyt 12 év után rendezik meg ismét, és a Toyota úgy várhatja hazai versenyét, hogy idén megnyerte az egyéni és gyártók vb címét is. 

A japán gyártó nagyszabású ünnepségre készül, itt jelentik be a Rally2-es programot hivatalosan, valamint az egyéni világbajnok Kalle Rovanperára is sok program vár a versenyzés mellett. 

“Nagyon korán Japánba kell már mennünk, hogy részt vegyünk egy PR-munkán – mondta Kalle Rovanpera. – Karácsony környékén pedig már ismét tesztelés vár ránk, így a Japán Rallyt követően tudunk pihanni, ha lesz időnk. Valószínűleg Japánban fogok maradni a verseny után is egy barátommal, hogy kicsit nyaralni tudjunk. Rengeteg a munka, de kell egy keveset pihennünk is.” 

A szezonzáró ugyan már tétnélküli verseny lesz a Toyota számára, azonban a hazai versenyen is megfelelő eredményt kell elérniük. 

Fotó: Toyota Gazoo Racing

“Japán nagyon fontos verseny lesz az egész csapat számára. Ez egy új verseny lesz ismét szinte mindenkinek, és a korábbi versenyekről azt hallottuk, hogy nagyon nehezek voltak. Szeretnénk jó munkát és komoly eredményt elérni a gyártó hazájában.” 

Friss