2024. április 19. 11:15

KezdőlapWRCHatalmas bevételt jelentett a vb futam Finnországnak

Hatalmas bevételt jelentett a vb futam Finnországnak

-

A járvány miatti korlátozások után idén már szabadon lehetett megtekinteni a Finn Rallyt az érdeklődőknek, ez pedig hatalmas bevételt jelentett a verseny régiójának. 

A járvány miatt korábban korlátozni kellett a nézők számát és mozgását is a Finn Rallyn, ez azonban már nem volt igaz az idei versenyre.  

A szervező közlése szerint ez pedig meg is látszott a rendezvényre kilátogatók számában, ami elérte a teljes hétvégén a 230 000 főt. Új nézőcsúcs született a Harju városi szakaszon is, ahol 19 500 néző állt a pálya szélén. 

A számok pedig nagyon jól alakultak a a versenyrendező Jyvaskyla régiójában is, ahol 17.5 millió eurós plusz bevételről adtak információt. Ez a régióba látogatóknak köszönhető, és ebben komoly szerepet játszott a Finn Rally is. 

“A nehéz járvány alatti éveket követően nagyon jó eredményekről tudunk beszámolni – mondta Markus Hakkinen, a vb futam rendezéséért felelős AKK Sports Oy pénzügyi és adminisztrációs igazgatója. – A Finn Rally visszakerült az ország legnagyobb eseményei közé. A több mint 17 millió eurós plusz bevétel hatalmas a régió szempontjából, de nagynagy számít országos szinten is.” 

Jyvaskyla városa évi 500 ezer euróval támogatja a versenyrendezést, így az idei bevétel jelentős plusz a település számára is. 

“A gazdasági hatás jó a régióban működő cégek számára, és pozitív visszajelzéseket kaptunk a vállalkozóktól is – mondta Timo Koivisto, Jyvaskyla polgármestere. – A világszintű figyelem is nagy érték a város számára, ez pedig idén szintén javult.” 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss