2024. április 20. 11:07

KezdőlapWRCKatsuta: 17 éve vártam erre a pillanatra 

Katsuta: 17 éve vártam erre a pillanatra 

-

Takamoto Katsuta a Rally Világbajnokság szezonzáró versenyén a szó szoros értelmében szülőföldjén mutathatja meg tudását. 

Takamoto Katsuta Nagakutéból származik, mely 20 km-re van a japán autógyártóról elnevezett Toyota városától, mely központja lesz a Japán Rallynak. A Toyota múzeuma pedig Nagakutéban található. 

A 29 éves versenyző évek óta Jyvaskylában él, ahol a Toyota WRC csapatának, valamint a Finn Rally központja található. 

Katsuta ugyancsak Japánba érkezett csütörtökön toyotás társaival, és ellátogatott egykori iskolájába is, ahol élménybeszámolót tartott a mostani ötödik osztályos diákoknak. 

“17 éve vártam erre a pillanatra, amikor ismét ebben a városban járhatok – mondta a japán pilóta a Rallyplus.net japán oldalnak. – Sok emléket őrzök innen és igen nosztalgikus hangulatba kerültem ide érkezve. Az egykori iskolámba járó diákoknak meséltem a régi időkről, és elmondtam nekik, hogy ha keményen harcolnak álmaik eléréséért, akkor sikerrel fognak járni.” 

Hazai versenyén természetesen jó szereplésben bízik Katsuta a jövő héten. 

“Meg kell mutatnom Japánban a tudásomat. 17 éve még nem hittem volna, hogy rally autót fogok vezetni Aichiba és Gifu prefektúrákban. Érzelmileg erős kötődésem van ehhez a helyhez. Éppen ezért szeretnék élni a lehetőséggel és minél több embernek megmutatni, hogy mennyire szórakoztató a motorsport.” 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss