2024. március 29. 07:43

KezdőlapWRCHatalmas botránnyal indult a Rally Világbajnokság 

Hatalmas botránnyal indult a Rally Világbajnokság 

-

A Rally Világbajnokság első szezonja során is már a Monte-Carlo Rallyval indult, azonban az 1973-as verseny hatalmas botrányba fulladt. 

Nagy várakozás előzte meg az 1973-as Monte-Carlo Rallyt, miután ez a verseny volt az első rally világbajnoki futam. A hercegség versenyén 278 páros indult, azonban csupán 44 ért célba, ebben pedig egy hatalmas botrány is szerepet játszott. 

A január 19-26. között sorra került versenyre hatalmas hóvihar érkezett, a Burzet szakaszt pedig csak úgy tudta volna a mezőny nagy része teljesíteni, hogyha előtte lekotorják a havat az útról. Erre azonban több mint 4 órát kellett a versenyzőknek várni, ami miatt a mezőny 144 párosa nem tudta teljesíteni a szakaszt az előre meghatározott időn belül. Ezért pedig ezeket a versenyzőket kizárták. 

A párosok azonban kizárásuk után Digne külvárosábva mentek, ahol elállták a gyári indulók útját. 

A szervezők pedig csak úgy tudtak ezután rendet teremteni, hogy a kizárt versenyzőknek felajánlották az ingyenes részvételt az 1974-es rendezvényen. 

A verseny végül tehát folytatódott és az Alpine hármas sikert aratott a francia Jean-Claude Andruet és Michéle “Biche” Espinosi-Petit nyert 26 másodperccel a svéd-francia Ove Andersson-Jean Todt páros előtt, míg a harmadik helyet a szintén francia Jean-Pierre Nicolas-Michel Vial kettős lett a harmadik 1:35 perc hátránnyal. 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss