2024. május 04. 10:29

KezdőlapWRCRovanpera: Ez az év nem is zárulhatna jobban 

Rovanpera: Ez az év nem is zárulhatna jobban 

-

A Toyota Gazoo Racing úgy érkezhet hazai versenyére, hogy idén Kalle Rovanpera révén az egyéni vb címet is megszerezte, valamint megvédte a gyártók címét is. 

Valószínűleg a Toyota mindig is úgy szeretett volna hazai versenyén, hogy már az egyéni és a gyártók vb címét is megszerezte, idén pedig éppen ezt sikerült a japán gyártónak elérni. 

Az ünneplés mellett azonban egy jó eredményt is elérne mind a csapat, mind pedig Kalle Rovanpera. 

“Nagyon jó lesz Japánban versenyezni, főként egy olyan szezon végén, amikor minden vb címet megnyert a csapat – mondta a WRC történelmének legfiatalabb világbajnoka. – A bajnoki címek azt jelentik, hogy nyomás nélkül indulhatunk a csapat hazai versenyén, ahol azonban szintén szeretnénk jó eredményt elérni. Három éve már láttam pár szakaszt, ami alapján nagyon trükkös versenyre számítok. Vannak szélesebb, sima utak, és nagyon keskeny, technikás szakaszok is. Nehéz lesz azonnal megtalálni a jó tempót.” 

A Toyota Gazoo Racing az idei szezon eddigi 12 versenyéből hetet nyert meg, köztük hatot Kalle Rovanpera, egyet pedig Sébastien Ogier révén. 

A Japán Rallyt november 10-13. között a Rally Világbajnokság utolsó 2022-es versenyeként rendezik összesen 19 szakaszon, melyek hossza 283.27 km lesz.     

Friss