2024. április 19. 09:12

KezdőlapWRCMikkelsen kiakadt a Hyundai csapatára

Mikkelsen kiakadt a Hyundai csapatára

-

Sokáig Andreas Mikkelsen tűnt a legfőbb esélyesnek a Hyundai Motorsport egyik jövő évi ülésére, a tárgyalások is jól alakultak, aztán egyszer csak megszakadtak. 

Azt követően, hogy a Hyundai előbb bejelentette, hogy nem hosszabbítja meg Oliver Solberg szerződését, majd később Ott Tanak közölte, hogy elhagyja év végén a koreai gyártót, két hely is megüresedett csapatban. 

Az egyik helyre pedig sokan Andreas Mikkelsent gondolták fő esélyesnek, és ezt így gondolta a norvég versenyző is. 

“Nagyon közelinek tűnt a megegyezés – mondta Mikkelsen a Parc Ferme oldalnak. – Most nagyon csalódott vagyok, különösen a dolgok kezelése miatt. A tárgyalás során arról beszéltünk, hogy legalább hat versenyen indulhatok 2023-ban, és már olyan közel volt a megállapodás, hogy szerintem már a szerződés is elkészült. Hirtelen azonban megszakadt a kapcsolat, és úgy tűnik, hogy mást szerződtettek. Teljesen tiszteletben tartom, ha meggondolta a Hyundai magát, és végül másik versenyzőt választottak, de azt hiszem ezt velem is közölniük kellett volna, hogy tudjam miként állnak a dolgok.” 

Az a másik versenyző pedig jó eséllyel Esapekka Lappi lesz, akinek szerződtetéséről a Dirtfish már beszámolt, ugyanakkor hivatalos bejelentés még nem történt. 

Mikkelsen még mindig találhatna egy helyet az M-Sportnál, erre azonban kevés lehetőséget lát a 2021-es WRC2 világbajnok és Európa-bajnok. 

“Nem tudnék fizetni egy lehetőségért senkinek sem, azért, hogy Rally1-es autóval folytathassam. Ugyanakkor megoldás lehet jövőre is a Skoda, akikekkl nagyon jó a kapcsolatom. Motívál, hogy visszatérjek a gyári versenyzők közé, de teljesen nyitott vagyok a Skoda felé is. Szeretnék még egy lehetőséget kapni egy jó csapatban, mert azt hiszem, jobb versenyző vagyok, mint két-három éve.”

Fotó: Skoda Motorsport

Andreas Mikkelsen indulhatott a hétvégén először a vadonatúj Skoda Fabia RS Rally2-vel éles versenyen és meg is nyerte a Lausitz Rallyt Németországban.


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss