2024. április 26. 14:50

KezdőlapWRCÍgy dőlhet el a WRC2-es világbajnoki cím 

Így dőlhet el a WRC2-es világbajnoki cím 

-

A Japán Rally előtt még három versenyző esélyes a WRC2 világbajnoki címére, a címvédő Andreas Mikkelsen, az idei WRC2 junior világbajnok Emil Lindholm, valamint a háromszoros Rally Európa-bajnok Kajetan Kajetanowicz. 

A WRC2 pontversenyét jelenleg Andreas Mikkelsen vezeti Emil Lindholm és Kajetan Kajetanowicz előtt egyaránt 5 pont előnnyel.  

A tavalyi világbajnok azonban már a szeptemberi Acropolis Rallyn teljesítette a maximális hét futamot, és bár a Monte-Carlo Rallyn, Svédországban és Észtországban is nyerni tudott, a Poertugáliában és Szardínián történt motorhiba miatti kiesés lehetővé tette mások számára is, hogy megszerezzék az idei világbajnoki címet. 

WRC2
Fotó: Toksport WRT

Erre esélyes Emil Lindholm, aki idén megnyerte az először kiírt WRC2 junior vb-t, valamint Kajetan Kajetanowicz is. 

Lindholm két győzelmet aratott eddigi hat versenye során, Finnországban és Görögországban nyerte a kategóriát. 

Kajto azonban csak Kenyában tudott nyerni és bár az összes pontszámot nézve ugyannyit gyűjtött, mint finn riválisa, a legjobb hat eredményt nézve pár ponttal kevesebbje van, mint Lindholmnak. 

A hétvégi Japán Rallyn Mikkelsen finn csapattársának elegendő egy hatodik hely, valamint 1 bónusz pont a Power Stage-en a vb címhez, ugyanakkor Kajtonak legalább a negyedik helyen kell zárnia és két bónusz pontot kell szereznie az év végi elsőséghez. Természetesen a két riválisnak le is kell győzni a másikat, ha világbajnok szeretne lenni. 

Fotó: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

Andreas Mikkelsen csak úgy védhetné meg tavalyi vb címét, ha a fenti eredményeket nem tudják elérni a 17 fős mezőnyben riválisai. 

Érdekes csata lesz, és elképzelhető, hogy az utolsó szakaszon dől csak el a cím sorsa.

Friss