2024. április 24. 14:21

KezdőlapWRCTanak: Jelenleg még nincs semmi kilátásban 

Tanak: Jelenleg még nincs semmi kilátásban 

-

Ott Tanak év végén elhagyja a Hyundai Motorsportot, azonban jelen pillanatban nem tudja, hogy jövőre melyik csapatban folytatja. 

Ott Tanak a Spanyol Rallyt követően bejelentette, hogy év végén távozik a Hyundaitól, ahol még 2023-ra is volt szerződése. A 2019-es világbajnokot a hivatalos bejelentés előtt és után is összehozták már az M-Sporttal és a Toyotával is, azonban saját bevallása szerint egyelőre nincs kilátásban számára szerződés. 

“Jelenleg nem tudok mit mondani a jövő évi terveimről – mondta az észt versenyző a Betsafe-nek. – A Hyundaijal kötött szerződésem lassan véget ér, és egyelőre nem tudom, hogy mit hoz a jövő. A média pletykáival nem foglalkozom, mert vannak fontosabb dolgok is az életben.” 

Tanak már befejezte Japánban a pénteki és szombati pályák bejárását, amiről a tapasztalotak is elmondta. 

“Egyáltalán nem tűnnek könnyűnek a japán pályák. Javarészt nagyon lassúak és technikásak, sok a kosz is rajtuk. Néha olyan mélyen fekszenek az utak az erdőben, hogy még moha is van rajtuk. Nagyon nehéz verseny lesz. A felkészülésünk jól sikerült, szeretnénk egy megfelelő eredménnyel búcsúzni a Hyundaitól, mert az elmúlt években sok támogatást kaptunk tőlük.” 

Tanak
Fotó: Hyundai Motorsport

Friss