2024. április 26. 15:17

KezdőlapWRCKajto szomorú hírt kapott csapatától

Kajto szomorú hírt kapott csapatától

-

A WRC2-es vb címért folytatott csatának vége Kajetan Kajetanowicz részéről, miután szombaton már nem tud visszatérni az első napon elszenvedett baleset után Japánban. 

Kajetan Kajetanowicz a Japán Rally első pénteki szakaszán szenvedett balesetet mielőtt Dani Sordo kigyulladt autója miatt megállították volna a szakaszt. Az alagútból kiérve elveszítette uralmát a Skoda felett, és a kocsi bal hátuljával elkaptak egy lámpaoszlopot. A pilóta és navigátora, Maciej Szczepaniak bár sértetlenül megúszta a balesetet, az autó sérüléseit a csapat nem tudja helyre hozni. A Skoda bukóketrece is sérült, ezért nem folytathatják szombaton.

„Sajnos ilyen a rally, azt hiszem, legközelebb megpróbáljuk. Bocsánatot kérek emiatt. Kifogytunk a szerencsénkből. Kicsit összetörtek vagyunk, de egészségesek” – kesergett a lengyel versenyző a szervizparkban.

A WRC2-es vb címért a 2021-es bajnok Andreas Mikkelsennel még Emil Lindholm és Kajto volt csatában Japán előtt, így azonban csupán a finn versenyző maradt a norvég pilóta riválisa. 

A péntek este 8.4 másodperc hátránnyal harmadik Lindholmnak sincs azonban könnyű dolga, hiszen a japán pályák komolyan próbára teszik a versenyzőket száraz körülmények között is, ráadásul vasárnapra még nagy mennyiségű esőt is várnak. 

Friss