2024. április 25. 04:31

KezdőlapWRCMég nagyobb bajban lett volna a Hyundai, ha van még verseny idén 

Még nagyobb bajban lett volna a Hyundai, ha van még verseny idén 

-

Julien Moncet, a Hyundai Motorsport csapatigazgató-helyettese szerint nem tudtak volna még egy autót építeni idén, miután Dani Sordo autója porig égett Japánban. 

Julien Moncet szerint kész szerencse, hogy a szezonzárón égett porrá egy Hyundai, mert még egyet nem tudtak volna építeni ebben az évben. 

“Az egyetlen pozitívum a tűz után, hogy már a szezonzárón vagyunk – mondta Julien Moncet az Autosport.com oldalnak. – Ezt az autót már nem terveztük több versenyen indítani 2023-ban, a Montéra egy teljesen új fog készülni. Sokkal nagyobb bajban lennénk, ha ez nem az utolsó versenyen történik, mert nem tudtunk volna még egy autót építeni a következő versenyig. Már a Montéra koncentrálunk a központban, ezért ez az eset nem változtat semmin, ugyanakkor nyilván nem jó, hogy egy autónk megannyi alkatrésszel megsemmisült, ráadásul egy csomó pénz is elégett a tűzben.” 

Moncet szerint vélhetően soha sem fog kiderülni, hogy mi okozta a tüzet Dani Sordo autójában, de szerinte ez nem olyan eset volt, mint Oliver Solbergé Horvátországban, ahol egy baleset után gyulladt ki az autó. 

“Nincs információnk a tűz okáról, és valószínűleg nem is lesz, mert megsemmisült az autó. Abban biztosak vagyunk ugyanakkor, hogy ez más eset, mint Oliveré volt, ahol a baleset következtében a kipufogó nyomódott az autóba. Talán üzemanyag probléma lehett most, de a valódi ok már nem fog kiderülni.” 

A csapatigazgató-helyettes nem lepődött meg azon, hogy a lángok gyorsan terjedtek. 

“A mai autók tele vannak karbonnal, kivéve a bukőcsövet és még néhány területet, ráadásul még az első szakasz volt, ezért az üzemanyagtank is tele volt. Nyilvánvaló volt, hogy gyorsan fog terjedni a tűz.” 

Friss