2024. április 27. 01:20

KezdőlapWRCKatsuta teljesítette a Latvala által kitűzött célt

Katsuta teljesítette a Latvala által kitűzött célt

-

Takamoto Katsuta harmadik helyen zárt a Japán Rallyn, így történelmet írva az első japán dobogós versenyző lett a futam történelmében. 

Takamoto Katsuta a Japán Rally során igyekezett megmutatni tempóját hazai szurkolóinak, ezt pedig a riválisok problémáit kihasználva el is tudta érni Thierry Neuville és Ott Tanak mögött a harmadik helyen zárva. 

“Nagyon különleges volt a verseny utolsó napja, mert mindenképp szerettem volna dobogóra állni, és ez végül sikerült is – mondta Takamoto Katsuta. – Egy időben küzdöttem, de végül sikerült a célt elérni, ezért hatalmas köszönet a csapatnak és a szurkolóknak, akik komoly motívációt adtak.” 

A Toyota Gazoo Racing csapatfőnöke, Jari-Matti Latvala korábban azt mondta, szeretné Kenyán kívül is dobogón látni Takát, és ezt a célt is sikerült hazai versenyén teljesítenie. 

Fotó: Toyota Gazoo Racing

“Folyamatosan próbálok nagyobb önbizalmat szerezni. Portugáliában közel voltunk a dobogóhoz, de végül nem sikerült elérni. Különösen nehéz körülmények között kell fejlődnöm a jövőben, mert ilyen körülmények között még küzdök.” 

Friss