back to top
2024. május 05. 20:52

KezdőlapWRCNeuville: Nagyon rossz volt az utolsó napunk 

Neuville: Nagyon rossz volt az utolsó napunk 

-

Thierry Neuville nyerte a Japán Rallyt, amihez azonban Elfyn Evans defektje is kellett. A belga versenyző beismerte, nagyon rossz vasárnapja volt. 

Thierry Neuville 4 másodperc előnnyel várhatta a Japán Rally utolsó öt szakaszát, és rögtön az első gyorsaságin 6 tizedre csökkent előnye. A verseny azonban a nap második szakaszán eldőlt, amikor Elfyn Evans egy minimális kicsúszás következtében defektet szedett össze. A Hyundai belga versenyzője végül 1:11 perc előnnyel szerezte meg a győzelmet Ott Tanak előtt. 

“Fantasztikus érzés, hogy nyerni tudtunk, mert a vasárnap volt a legrosszabb napom, miközben a győzelemért harcoltam – mondta Thierry Neuville. – Nagyon kihívásokkal teli és új verseny volt a Japán Rally. Örültem, hogy kemény gumit választottam a nap elején, de emiatt nagyon nehéz lett a napunk. Már a verseny eleje óta sok falevél volt az úton, később pedig csak koszosabb lett, de valahogy sikerült pályán tartani az autót. Szerencse, hogy Elfyn problémája után nagyon lett az előnyünk, amit már tudtam kezelni. Összességében az utolsó nap nagyon nehéz volt, stresszeltem egészen az utolsó szakaszig. Nagyon örülök, hogy nyerni tudtam.” 

A belga versenyző az utolsó nap második szakaszának céljában a levegőbe csapott, amikor látta, hogy Evans időt vesztett. 

“Keményen harcoltunk és a szakasz céljában láttam, hogy jóval gyorsabbak voltunk Elfynnél. A szakasz utolsó lejtőjén nem tudtam, hogy mennyire kockáztassak, ezért nagyon örültem, hogy gyorsabb voltam. Onnantól kezdve azonban nyomás is helyeződött rám a nagyobb előny miatt, amit muszáj volt beosztanunk.” 

A Hyundai az év elejéhez képest komoly fejlődést mutatott, Neuville pedig bízik benne, hogy jövőre is elég erős tud lenni a csapat.

Fotó: Hyundai Motorsport

“Nagyon sok problémánk volt a szezon során, én pedig igazán a szezon közepe után két versennyel kezdtem megcélozni a győzelmet. Ez főként aszfalton sikerült nekem, továbbra is sokat küzdök a gyors versenyeken, amin még dolgoznom kell a jövőben. Bízom benne, hogy a spanyol második hely és ez a győzelem elég lökést ad számunkra a téli szünetre, ami nagyon rövid lesz. Kevesebb, mint két hónap múlva már komolyan elkezdünk készülni a Monte-Carlo Rallyra. Bízom benne, hogy az év második felében elért sikerek elég erőt adnak nekünk és jövőre már az év elejétől erősek leszünk.” 

Friss