2024. április 25. 04:03

KezdőlapWRCKovalainen komoly klubhoz csatlakozott a Japán Rallyn, még Latvala is megdícsérte

Kovalainen komoly klubhoz csatlakozott a Japán Rallyn, még Latvala is megdícsérte

-

Heikki Kovalainen első WRC futamán állt rajthoz a Japán Rally alkalmával, ahol a WRC2 negyedik és abszolút tizedik helyen zárt. 

A 2008-as Magyar Nagydíj győztese, Heikki Kovalainen japán rally bajnokként állt rajthoz a WRC szezonzárón, ahol a média nem igazán várt tőle sokat, hiszen 1 japán bajnokság nem túl erős sorozat. 

A 41 éves finn versenyző azonban megmutatta rallys tehetségét és kiválóan vezetve az utolsó szakaszon a WRC2 negyedik helyen zárt, míg összetettben a tizedik lett. 

A régebbi, R5-ös Skodával induló pilóta komoly klubhoz csatlakozott, Kimi Raikkönen, Robert Kubica és Carlos Reutemann ugyancsak elmondhatják, hogy nyertek F1-es versenyt és pontot tudtak szerezni a WRC-ben is. 

“A negyedik hely nagyon jó eredmény számunkra – mondta Kovalainen. – A rally teljes hete nagyon jól telt számunkra, nem volt nagyobb problémánk és sikerült a nehéz körülmények ellenére is az úton maradni. Az autóval sem volt problémánk és a gumiválasztás is jól sikerült.” 

A Sae Kitagawa navigálásával induló finn pilóta elárulta, hogy már a Power Stage előtti helyezésével is elégedett lett volna. 

“Elégedett lettem volna a WRC2 ötödik helyével is, mert az utolsó szakaszon nagyon megnehezítette mindenkinek a dolgát a hatalmas eső, mindenki csak teljesíteni szerette volna a szakaszt. Szerencsére jó gumijaink voltak, és ez segített még egy helyet javítani. A verseny után elégedettek lehetünk. Ez volt az első WRC futamunk és nagyszerű teljesítményt nyújtottunk.” 

A WRC szezonzáró után Jari-Matti Latvala is dícsérte a finn versenyzőt. 

“Heikki nagyon jól vezetett – mondta a Toyota Gazoo Racing csapatvezetője. – Személyesen is gratuláltam Kovalainennek a teljesítményéhez. Azt mondta, hogy az utolsó szakaszok nagyon nehezek, csúszósak voltak, nehéz volt úton maradnia, de megoldotta. Jövőre jó lenne több versenyen látni a WRC2-ben.” 

Friss