2024. április 16. 06:28

KezdőlapWRCMoncet: Nagyon jó volt nyerni a Toyota otthonában 

Moncet: Nagyon jó volt nyerni a Toyota otthonában 

-

Julien Moncet, a Hyundai Motorsport csapatigazgató-helyettese nagyon örül, hogy a legnagyobb riválisnak tartott Toyota hazájában tudott csapata kettős győzelmet aratni. 

A szezon rendkívül nehezen kezdődött a Hyundai számára a Monte-Carlo Rallyn, majd folyamatosan fejlődve egyre erősebbé váltak. Japánban bár ugyancsak nem indult jól a hétvége, hiszen Dani Sordo autója már a pénteki első szakaszon porig égett, később azonban Thierry Neuville és Ott Tanak révén kettős győzelemmel zárt a koreai gyártó, így idén összesen öt versenyt tudott nyerni. 

“Nagyon jó volt nyerni a Toyota otthonában, Japánban – mondta Julien Moncet. – Nehezen kezdődött a szezon, hiszen Monte-Carlo maga volt a katasztrófa, majd Kenyában is voltak gondjaink. Azonban dolgoztunk tovább, és soha nem adtuk fel. Még sok a tennivaló, de úgy érzem, hogy jól tudunk együtt dolgozni, és olyan dolgokat értünk el, amire a Monte után senki sem számított. Jövőre egyértelműen a bajnoki cím megszerzése lesz a cél, és nem szabad rossz versenyeket produkálnunk.” 

Moncet szerint a fejlődés kulcsa a csapatösszhang volt. 

“A sikert az hozta meg, hogy csapatként gondolkodtunk és nem egyénenként. A közös irányba haladás pedig sikerre vezetett. Remélhetőleg, az idei sikerek segítenek lendületet adni jövőre is, amikor egy új szezon kezdődik. Jövő héten pihenünk egy keveset, majd elkezdjük a felkészülést a Montéra.” 

Moncet elárulta, hogy néhány nap múlva kiderül a csapat 2023-as felállása is. 

Fotó: Hyundai Motorsport

“Mindenki szeretné tudni, hogy kik lesznek a versenyzőink jövőre, de ez még nem nyilvános. Hamaroisan, pár nap múlva azonban minden ki fog derülni. Először azonban a Japánban elért sikert szeretnénk élvezni.” 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss