2022. december 09. 13:50
KezdőlapWRCRovanpera nyaral, driftel és keményen dolgozik 

Rovanpera nyaral, driftel és keményen dolgozik 

-

- Hirdetés -

Kalle Rovanpera számára nem sikerült jól a Japán Rally, ahogy a Toyota Gazoo Racing fő csapatából gyakorlatilag senkinek. Az idei világbajnokra most még vár egy kis munka, majd nyaralni fog, hogy aztán kemény munkába kezdjen. 

Kalle Rovanpera jól kezdett a Japán Rallyn, ahol vezetett az első pénteki szakaszt követően, a nyitó napot pedig a harmadik helyen zárta, utána azonban szombaton nekicsúszott egy sziklafalnak és defektet szedett össze, ahogy előtte már Sébastien Ogier, utána pedig Elfyn Evans is. 

- Hirdetés -

“Nehéz verseny volt számunkra, de erre is számítottam – mondta Kalle Rovanpera a Rallit.fi oldalnak. – Nagyon nem szeretem az ilyen pályákat, mert nem illenek a stílusomhoz. Szerencsére sikerült a célba érés és véget ért a szezon. Jövőre már lesz némi tapasztalatunk. A defekt és a néhány kisebb hiba nem segítette helyzetünk, de igyekeztünk urrá lenni a helyzeten.” 

A finn toyotás még marad Japánban, ahol először még munka, majd barátaival nyaralás vár rá. 

- Hirdetés -
- Hirdetés -

“Ezen a héten még vár ránk némi PR-munka. Utána azonban a barátaim ide reülnek, Japánba és nyaralni fogunk. Drifetlés és más szórakoztató programok is szerepelnek terveink között.” 

A 22 éves pilóta azonban nem sokáig tud pihenni, korán elkezdődik a felkészülés a 2023-as szezonra, ami előtt kemény munka vár a Toyota teljes csapatára, mert a Hyundai nagyon komoly riválisnak ígérkezik a következő szezonra. 

“A Hyundai év közben nagyon erős lett. Jövőre nagyon jól kell teljesítenünk ismét, hogy harcolni tudjunk a vb címekért. Rengeteg munka vár ránk a Monte előtt. Tudjuk, hogy min kell javítanunk, így bízunk benne, hogy jobbak leszünk.” 

Friss