2024. április 26. 23:32

KezdőlapWRCRovanpera nyaral, driftel és keményen dolgozik 

Rovanpera nyaral, driftel és keményen dolgozik 

-

Kalle Rovanpera számára nem sikerült jól a Japán Rally, ahogy a Toyota Gazoo Racing fő csapatából gyakorlatilag senkinek. Az idei világbajnokra most még vár egy kis munka, majd nyaralni fog, hogy aztán kemény munkába kezdjen. 

Kalle Rovanpera jól kezdett a Japán Rallyn, ahol vezetett az első pénteki szakaszt követően, a nyitó napot pedig a harmadik helyen zárta, utána azonban szombaton nekicsúszott egy sziklafalnak és defektet szedett össze, ahogy előtte már Sébastien Ogier, utána pedig Elfyn Evans is. 

“Nehéz verseny volt számunkra, de erre is számítottam – mondta Kalle Rovanpera a Rallit.fi oldalnak. – Nagyon nem szeretem az ilyen pályákat, mert nem illenek a stílusomhoz. Szerencsére sikerült a célba érés és véget ért a szezon. Jövőre már lesz némi tapasztalatunk. A defekt és a néhány kisebb hiba nem segítette helyzetünk, de igyekeztünk urrá lenni a helyzeten.” 

A finn toyotás még marad Japánban, ahol először még munka, majd barátaival nyaralás vár rá. 

“Ezen a héten még vár ránk némi PR-munka. Utána azonban a barátaim ide reülnek, Japánba és nyaralni fogunk. Drifetlés és más szórakoztató programok is szerepelnek terveink között.” 

A 22 éves pilóta azonban nem sokáig tud pihenni, korán elkezdődik a felkészülés a 2023-as szezonra, ami előtt kemény munka vár a Toyota teljes csapatára, mert a Hyundai nagyon komoly riválisnak ígérkezik a következő szezonra. 

“A Hyundai év közben nagyon erős lett. Jövőre nagyon jól kell teljesítenünk ismét, hogy harcolni tudjunk a vb címekért. Rengeteg munka vár ránk a Monte előtt. Tudjuk, hogy min kell javítanunk, így bízunk benne, hogy jobbak leszünk.” 

Friss