2024. március 29. 01:24

KezdőlapWRCToyoda: Legszívesebben a szervizparkban aludtam volna 

Toyoda: Legszívesebben a szervizparkban aludtam volna 

-

Akio Toyoda, a Toyota vezérigazgatója nagyon örült, hogy WRC csapatát Japánban láthatta, legszívesebben minden pillanatot a csapattal töltött volna. 

“Idén már résztvettem a csapattal a belga Ypres Rallyn, de nagyszerű volt a csapatot Japánban látni – mondta a Japán Rally után Akio Toyoda. – Annyira örültem, hogy a csapattal lehetek, hogy legszívesebben a szervizparkban aludtam volna. Köszönöm Jari-Matti Latvalának, hogy ilyen fantasztikus csapatot hozott össze.” 

Ami a versenyt illeti, már nem sok öröme lehetett a Toyota vezéigazgatójának, hiszen Takamoto Katsuta dobogója lehetett csak némi vígasz arra, hogy Sébastien Ogier, Kalle Rovanpera, majd Elfyn Evans is defektet szedett össze. 

“A csapat idén minden bajnokságot megnyert és megpróbálták jól szórakoztatni a japán szurkolókat. Keményen dolgoztak azért, hogy a verseny végén én is dobogóra állhassak. Ezért mindenkinek a munkáját köszönöm. A defektek és más problémák azonban megnehezítették a csapat dolgát. Sajnálom, hogy a pilóták és navigátoraik nem élvezhették eléggé a japán szakaszokat. Most javítjuk az autókat, hogy jövőre erősebben szerepeljünk.” 

Toyoda örül, hogy sok szurkoló volt a pályák szélén, de sajnálja őket a törölt gyorsaságik miatt. 

Fotó: Toyota Gazoo Racing

“Jó volt ennyi szurkolót a pályák mellett látni, sajnálom, hogy néhány szakaszt törölni kellett. Sok kihívást jelentett a verseny megrendezése, de remélem, hogy a jövőben is tudunk WRC futamot rendezni. Nagyon büszke vagyok arra, hogy a WRC-nek köszönhetően az egész világ láthatta a japán tájakat. Hiszem, hogy a szervező tud javítani a mostani problémákon és egy hagyományos őszi verseny lehet a Japán Rally a WRC-ben.” 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss