2024. április 19. 12:39

KezdőlapWRCAz F1-ből érkezik Esapekka Lappi új csapatvezetője? 

Az F1-ből érkezik Esapekka Lappi új csapatvezetője? 

-

Esapekka Lappi idén részmunkaidőben versenyzett a Toyotánál, a pletyka szerint jövőre azonban már teljes szezont fog menni a Hyundainál, ahova az F1-ből érkezhet az új csapatfőnök. 

A La Derniere Heure belga lap információja szerint hamarosan meglehet a Hyundai Motorsport új csapatvezetője, Julien Moncet csapatigazgató-helyettest Cyril Abiteboul válthatja a Monte-Carlo Rally előtt. 

Arra, hogy a jövőben kevesebbet lehet Moncet-vel találkozni, saját maga is utalt Facebook oldalán. Ezt erősíti a belga lap is.  

Abiteboul 2013 és 2014 között az F1-es Caterham csapatfőnöke volt, 2014 és 2020 között pedig a Renault F1-es csapatának ügyvezető igazgatójaként dolgozott. 

A belga lap arról is ír, hogy Abiteboul érkezése erősíti azt a híresztelést, mely szerint 2025 után a Hyundai távozik a Rally Világbajnokságról és a hidrogénhajtású versenyzés felé veheti az irányt. 

A WRC jelenlegi három gyártója, a Toyota, a Hyundai és az M-Sport 2025 végéig vállalta szereplését a sorozatban. 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss