2024. március 28. 16:31

KezdőlapWRCNeuville: Talán még visszajöhet Tanak 

Neuville: Talán még visszajöhet Tanak 

-

Idén a Hyundai Motorsport legerősebb versenyzője Ott Tanak volt, aki év végén távozott a koreai gyártótól. Mivel a 2019-es világbajnoknak még nincs szerződése más csapattal, Thierry Neuville viccesen megjegyezte, talán még visszatérhet a Hyundaihoz. 

“Azt hiszem a valaha volt legerősebb csapattársam távozott Ott Tanak személyében – mondta Thierry Neuville a Dirtfishnek. – Most folytatnunk kell a küzdelmet, amit eddig Tanakkal közösen vívtunk, de ő előbb feladta. Ha jól tudom, még nincs szerződése más csapattal, így talán még visszatérhet…” 

A belga versenyző humoros megjegyzése érthető is, hiszen Tanak idén a második helyet szerezte meg a világbajnokságon, míg Neuville a harmadik lett, így igencsak fájhat a Hyundainak, hogy a 2019-es világbajnok egy évvel szerződése lejárta előtt távozott, főleg úgy, hogy még nem tudja mit hoz a jövő. 

Julien Moncet hozzátette, olyan versenyzőket szeretnének Tanak és Oliver Solberg helyére szerződtetni, akik elég gyorsak és képesek célba is érni. 

Fotó: Hyundai Motorsport

“Természetesen szeretnénk a leggyorsabb versenyzőt a 2023-as csapatunkba – mondta a Hyundai csapatigazgató-helyettese. – Az autó versenyképes , de ha olyan versenyzőnk van, aki nem képes célba érni, akkor nem ér semmit. Olyan versenyzőre van szükságünk, aki elég gyors, de célba is tud érni, valamint megérti a csapat stratégiáit a különböző versenyeken. Pár nap múlva bejelentjük a 2023-as csapatunkat.” 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss