2024. április 25. 05:39

KezdőlapWRCEvans kis hibáért nagy árat fizetett 

Evans kis hibáért nagy árat fizetett 

-

Elfyn Evans nagy meglepetésre győzelem nélkül zárta a rally világbajnokság 2022-es szezonját, pedig a sikerre még a Japán rallyn is jó esélye volt, azonban elkövetett egy kis hibát, amiért nagy árat kellett fizetnie. 

Elfyn Evans 4 másodperc hátránnyal kezdhette a Japán Rally utolsó napját, és rögtön az első szakaszon hat tizedre csökkentette lemaradását Thierry Neuville mögött. A második szakaszon azonban vétett egy olyan minimális hibát, ami egy szezon során több száz alkalommal előfordul, lés nem jár következménnyel, ezúttal azonban a kis letérés a helyes nyomvonalról egy defekttel végződött, amivel véget ért a walesi versenyző győzelemért folytatott csatája. Az utolsó két szakaszra pedig eső érkezett, így végül csak az ötödik helyen ért célba. 

“Nagyon csalódott vagyok a Japán Rally után – mondta Elfyn Evans. – Nagyon nehéz szezonunk volt, de Japánban volt esély a győzelemre. Jól indult a vasárnap, jó ritmusban hamadtunk, minden működött. A második szakaszon azonban kicsit szélesre csúsztunk és ez elég volt a defekthez. Nagyon kis hiba volt, amiért nagy árat fizettünk. Aztán jött az eső, és nem voltak megfelelőek a gumik, így további időt vesztettünk. Takamoto Katsuta eredményének azonban nagyon örülök, megérdemelte a dobogós eredményt a hazai versenyén. Egész évben keményen dolgozott.” 

Elfyn Evans végül négy dobogós eredménnyel a vb negyedik helyét szerezte meg.

Friss