2024. április 25. 02:58

KezdőlapWRCItt a Hyundai 2023-as felállása is 

Itt a Hyundai 2023-as felállása is 

-

A Hyundai Motorsport a 2023-as Rally Világbajnokságon négy versenyzővel, és három Rally1-es autóval áll rajthoz. 

A Hyundai Motorsport Thierry Neuville, Esapekka Lappi, Dani Sordo és Craig Breen tudásában bízva szeretne 2023-ban a világbajnoki címért harcolni. 

Neuville és Lappi teljes szezont teljesíthet a koreai gyártóval, míg a harmadik Hyundai i20 N Rally1-es autón Dani Sordo és Craig Breen fog osztozni. 

“A 2023-as felállás kialakításánál a tapasztalat volt az első számú szempont – mondta Seam Kim, a Hyundai elnöke. – Thierryvel, Esapekkával, Danival és Craiggel nagyon sok tapasztalat áll rendelkezésünkre, velük képesek lehetünk elérni jövő évi céljainkat. A Japán Rallyn kettős sikert arattunk, de jövőre új szezon kezdődik, új riválisokkal, ezért elvárjuk versenyzőinktől, hogy tudásuk legjobbját nyújtsák minden futamon.” 

Fotó: Hyundai Motorsport

“Örülünk, hogy megerősíthetjük 2023-as felállásunkat – mondta Julien Moncet, csapatigazgató-helyettes. – Három autóval vágunk neki az új szezonnak, de négy versenyzővel. Thierry tapasztalatát, tudását és étvágyát a bajnoki címre már jól ismerjük. Esapekka révén olyan versenyzőnk lett, aki minden versenyen, minden felületen képes lehet a jó eredményért harcolni. Emellett segíthet tudásával számunkra a Hyundai i20 N Rally1 fejlesztésében is. Dani révén nagyszerű csapatjátékosunk és megbízható versenyzőnk van. Utolsó hat versenyén ötször zárt dobogón, ami mindent elmond. Craig teljes motívációval tér vissza hozzánk, nagyszerűen tud majd együtt dolgozni Thierryvel és Esapekkával. A négy versenyző a tapasztalat, a versenyképesség és megbízhatóság tökéletes kombinációja.” 

“Jó hangulatban és fokozott motívációval tekinthetünk a 2023-as szezonra, tudva, hogy egy erős és tapasztalt csapatban kapunk lehetőséget – mondta Thierry Neuville. – Esapekka nagyszerűen fogja kiegészíteni csapatunkat, biztos vagyok benne, hogy jól tudunk együtt dolgozni. Örülök Craig visszatérésének is. Ismerős és új arcok fognak csapatunkban keveredni, ami biztosan új lendületet ad számunkra az új szezonra. A csapatfelállásal képesek leszünk vb címekért harcolni 2023-ban.” 

Fotó: Hyundai Motorsport

“Az élet tele van meglepetésekkel – mondta a Toyotától érkező Esapekka Lappi. – Nem számítottam arra, hogy lehetőséget kapok a Hyundai Motorsporttól egy teljes szezonra. Ez egy álom és egyedülálló lehetőség, örülünk, hogy csatlakozhatunk a Hyundai Motorsport családjához. A csapat megmutatta 2022-ben, hogy képes nagy fejlesztést végre hajta auz autóval, mellyel már minden felületen van esély a győzelemre. Nagyon sok munka vár ránk, de Janne Fermmel nagyszerűen tudunk együtt dolgozni. Azt gondolom, hogy sokat tudunk adni a csapatnak tudásunkkal. Szeretnék köszönetet mondani a csapatnak a bizalomért. Megteszünk mindent a siker érdekében.” 

Fotó: Hyundai Motorsport

“Egyértelmű és könnyen megszületett az a döntés, hogy maradok a Hyundainál – mondta Dani Sordo. – 10 év alatt egy családdá váltunk. Ez az én csapatom és ide tartozom. Újabb szezon vár rám, amikor a harmadik autóval megosztva versenyezhetünk. Továbbra is motívált vagyok és kész vagyok támogatni a csapatot és a versenyzőtársaim.” 

Fotó: Hyundai Motorsport

“A Hyundaihoz igazolás egyenlő a hazatéréssel számomra – mondta Craig Breen, aki az M-Sporttól tér vissza a koreai gyártóhoz. – Nagyon szép eredményeeket értünk el a csapattal a múltban, több második helyezést is. 2023-ban bízunk a további javulásban. Nagy érdeklődéssel követtem a csapat idei fejlődését, és nagyon tetszik az a lendület, amit felvettek az év második felében. A Hyundai támogatása nagy dolog, és biztos vagyok benne, hogy sok lehetőségünk lesz az ünneplésre jövőre.” 

Friss