2024. április 20. 18:10

KezdőlapWRCRovanpera örül, hogy vége a szezonnak 

Rovanpera örül, hogy vége a szezonnak 

-

Kalle Rovanpera bevallotta, nagyon örül, hogy véget ért a 2022-es WRC szezon, mert rengeteg küzdelmet vívott meg, sokat stresszelt és dolgozott, hogy megszerezze első vb címét. 

Kalle Rovanpera és Jonne Halttunen idei szezonja nem tűnt kívülről túl nehéznek, hiszen már a szezon első felében hatalmas előnyre tett szert, miután hét versenyből ötöt megnyert és csak az volt a kérdés, hogy mikor biztosítja be a vb címet. 

A szezon második fele már jóval nehezebb lett a finn páros számára, de végül az Új-Zéland Rallyn aratott sikerrel az első világbajnoki cím is meglett, és Rovanpera minden idők legfiatalabb világbajnoka lett. 

A fiatal toyotás versenyző azonban sokkal nehezebben élte meg a szezont, mint amilyennek az látszott. 

“Örülök, hogy véget ért a szezon, mert már régóta vártam – mondta Kalle Rovanpera a Dirtfishnek. – Sok erőre volt szükségem, hogy a vb címért küzdjek, de most végre jöhet a pihenés. Az első vb címért nagyon sokat kell dolgozni. Sokat stresszeltem és sok energiára volt szükségem idén. Szóval örülök, hogy vége a szezonnak, és már nagyon vártam, hogy végre pihenni is tudjak.”

Fotó: Toyota Gazoo Racing

 

Rovanpera a Japán Rally után az országban maradt, ahova elhívta barátait is, hogy közösen kapcsolódjanak ki, ugyanakkor a 22 éves pilóta programjában driftelés is szerepel, így nem marad vezetés nélkül sem. 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss