2024. április 26. 06:02

KezdőlapWRCBérelhetővé vált a negyedik Toyota Rally1 

Bérelhetővé vált a negyedik Toyota Rally1 

-

2023-ban bár csak három gyári Toyota Yaris Rally1-et indít a WRC versenyeken a Toyota Gazoo Racing, a negyedik autót pedig privát versenyzők bérelhetik ki. 

Az M-Sport már évek óta üzemeltet ügyfélprogramot top kategóriás autóival, ennek a programnak a segítségével tudott Lorenzo Bertelli és Jourdan Serderidis is Ford Fiesta WRC-vel, majd Ford Puma Rally1-gyel versenyezni. 

A Hyundai és a Toyota eddig ilyen programot nem indított, azonban 2023-ban a japán gyártó is lehetővé teszi privát versenyzőknek, hogy Toyota Yaris Rally1-gyel versenyezzenek. 

A Toyota jövőre csak három autót fog indítani a gyári színekben, Kalle Rovanpera és Elfyn Evans mellett Takamoto Katsuta és Sébastien Ogier felváltva fog indulni a WRC futamokon. 

“2023-ra vonatkozóan fontolóra vettük, hogy a negyedik autót bérelhetővé tesszük a privát érdeklődők számára – mondta Jari-Matti Latvala, a Toyota Gazoo Racing csapatfőnöke. – Ha valakit érdekelne a lehetőség megvizsgáljuk a a bérbeadás lehetőségét. Nem tudjuk egyelőre garantálni a folyamatos bérlés lehetőségét, de amennyiben lesz érdeklődő fontolóra vesszük.” 

A Toyota 2023-ban fejezi be a Rally2-es Yaris fejlesztését, majd azzal is ügyfélprogramra készül. 

A Rally1-es autó bérlésének árát még Latvala nem tudta megmondani. 

Fotó: Toyota Gazoo Racing

“Jelenleg annyit tudok mondani, hogy a bérlés ára nem lesz olcsóbb, mint amennyiért egy korábbi WRC autót lehetett kölcsönözni. Elképzelhető, hogy annál még drágább is lesz a hibrid rendszer miatt. Amennyiben valakit érdekelne a program, úgy akár hét versenyre is bérelhet autót, ezek olyan versenyek lehetnek, ahol Sébastien Ogier nem indul, míg Takamoto Katsuta a gyári csapatban áll rajthoz.” 

Friss