2024. április 23. 12:30

KezdőlapWRCLandais: Mindig arról álmodtam, hogy egyszer Ogier felhív 

Landais: Mindig arról álmodtam, hogy egyszer Ogier felhív 

-

Vincent Landais a Japán Rallyn váltotta Benjamin Veillast, aki addig Sébastien Ogier navigátora volt. Landais egy interjú során beszélt a váltás részleteiről. 

Sébastien Ogier a 2021-es szezon végén megszerezte nyolcadik vb címét, majd az idei év során már csak részmunkaidőban, összesen hat futamon állt rajthoz. Korábbi állando navigátora, Julien Ingrassia pedig visszavonult a tavaly szezon végén, helyét Benjamin Veillas vette át Ogier mellett, akivel öt versenyen állt rajthoz és megnyerték a Spanyol Rallyt. 

A szezonzáró Japán Rallyn azonban már Vincent Landais ült be Ogier mellé, aki korábban Pierre-Louis Loubet navigátora volt.  

“Meglepődtem, amikor felhívott Sébastien Ogier az Új-Zéland Rally után, hogy legyek a navigátora – mondta a francia navigátor a rallyssimo.it oldalnak. – Az idei Monte-Carlo Rally idején Seb jégkém csapatának tagja voltam, de Sebbel nem igazán beszélgettünk. Mióta, 2015-ben a WRC ffutamokon ketzdtem versenyezni, mindig arról álmodtam, hogy egszer a csúcskategóriába tudok jutni. Pierre-Louis Loubet-vel sikerült WRC-be ülnöm és nagyon jól tudtunk együtt dolgozni. Ugyanakkor még mindig volt egy kis lépcső a gyári csapatig. Számomra Sébastien Loeb és Sébastien Ogier a WRC királyai, minden navigátor arról álmodozik, hogy egszer az ő társuk lehet. Sokszor elképzeltem, hogy Ogier megkeres és felkér navigátorának, amire azonnal igent mondtam volna. Aztán, amikor Seb valóban megkeresett, haboztam azonnal igent mondani. Tudtam, hogy ha elvállalom a felkérést, akkor nagyon jól kell dolgoznom és minden tapasztalatomra szükség lesz. Több óra múltán hívtam csak vissza Sebet és mondtam igent.” 

Landais valóban érzi a nyomást magán. 

“Némi nyomás került rám, de ez nem probléma. Ez ugyanaz a nyomás, amit Pierre-Louis Loubet mellett is éreztem. Ahhoz, hogy mindig a legjobb tudásod tudd nyújtani, azonban kell egy kis nyomás. Japán új rally és új kihívás volt. Sebbel csak egy tesztnapom volt még Spanyolország előtt, ezért még nagyobb volt a kihívás Japánban. Julien Ingrassia hetek óta segített felkészülni, és eljött velem Japánba is. Sok mindenre megtanít, hogy Sebbel jól menjen a munka.” 

Julien Ingrassia elárulta, hogy voltak-e más jelöltek is Ogier mellé. 

“Seb felajánlotta, hogy a Japán Rallyn ismét legyek a navigátora, de már nyugdíjba vonultam, nem ismerem a Rally1-es autókat – mondta Ingrassia. – Japán ráadásul a Toyota hazája, ahol győzelmet vártak el. Ezért nem éreztem magam a megfelelő személynek. Vincent Landais ugyanakkor már ismerte az idei autókat, folyamatosan munkában volt, tudtam, hogy képes lehet nyerni Sebbel. Komoly és nagyon elkötelezett. Így aztán az információimat megosztottam vele.” 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss