2024. március 29. 05:59

KezdőlapWRCVilágbajnokkal érkezik új csapat a 2023-as WRC-be?

Világbajnokkal érkezik új csapat a 2023-as WRC-be?

-

Spanyol lapértesülés szerint jövőre négy csapat venne részt a Rally Világbajnokságon, az új csapat pedig egy világbajnokkal érkezne. 

A spanyol revistascratch.com oldal szellőztette meg azt a hírt miszerint a Monster 2023-ban WRC csapatot készül indítani. A versenyzők Ott Tanak és Oliver Solberg lenne, az autó pedig Ford Puma Rally1. 

Oliver Solberg szerződését nem hosszabbította meg a Hyundai Motorsport, míg Ott Tanak saját maga távozott a koreai gyártótól a szerződése lejárta előtt egy évvel. 

A Hyundai WRC2-es csapatát azonban a Red Grey írányította, mely Tanak és Markko Martin közös csapata, és a 2019-es világbajnok távozásával a Red Grey is befejezi az együttműködést a koreai csapattal. 

A spanyol lap szerint a Monster WRC csapatát éppen a Red Grey irányítaná, az autókat az M-Sporttól pedig vagy bérelné a 14 futamra, vagy meg is venné. A csapatot Ken Block koordinálná. 

A Solberg család nemrég Amerikában járt, ahol látogatást tettek a Monster Los Angeles-i központjában, amit követően Oliver Solberg azzal tett közzé egy posztot, mely szerint hamarosan valami nagyon jó dolog fog történni…. 

Fotó: Hyundai Motorsport

Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss