2024. április 23. 16:36

KezdőlapWRCKatsuta: Régóta erről álmodtam 

Katsuta: Régóta erről álmodtam 

-

Takamoto Katsuta jövőre feljebb léphet a Toyota Gazoo Racingen belül és már a fő csapatban vezethet. A japán versenyző szerint pont jókor jött az előléptetés, mert nagyszerű formában érzi magát. 

Jövőre a Toyota Kalle Rovanpera és Elfyn Evans mellett a harmadik autóban Takamoto Katsutát és Sébastien Ogier-t indítja felváltva. Ezalól a Monte biztosan kivétel lesz, ott Ogier indulhat a harmadik és Katsuta a negyedik autóval. 

“Izgatott vagyok az új kihívás miatt, régóta arról álmodtam, hogy hasonló szerepet kapok a csapatban – mondta Takamoto Katsuta. – Ez nagyobb nyomást jelent, de motívált vagyok, késznek érzem magam az új szezonra, amikor minden igyekszem megtenni a csapatért.” 

Katsuta 2022-ben a Toyota Gazoo Racing Next Generation csapatát képviselte, vagyis a japán gyártó második, egyszemélyes csapatában vezetett, ahol két dobogós eredményt ért el és az év végén az ötödik helyen zárta a bajnokságot. 

“Azt gondolom, ez a megfelelő pillanat arra, hogy Taka megtegye a következő lépést karrierje során – mondta Jari-Matti Latvala, a Toyota Gazoo Racing csapatvezetője. – Idén ő volt a legkövetkezetesebb pontszerző a világbajnokságon, ezért bizunk benne, hogy komoly pontokat tud hozni a csapat számára.“ 

Fotó: Toyota Gazoo Racing

Friss