2024. április 24. 17:46

KezdőlapWRCOstberg: A fiam fontosabb a versenyzésnél 

Ostberg: A fiam fontosabb a versenyzésnél 

-

Mads Ostberg idén elsősorban a Magyar Rally Bajnokság futamaira koncentrált, annak szüneteiben azonban elindult más versenyeken is, azonban WRC futamon nem. A magyar bajnok elárulta, fia nevelése miatt nem tudott több időt tölteni versenyzéssel. 

Mads Ostberg idén 13 rallyn állt rajthoz, köztük hat magyar bajnokin, melyek közül mindegyiket megnyert és év végén magyar bajnok lett. Ez a verseny szám azonban mégis kevesebb időt vett el a norvég versenyzőtől, mint amennyit a WRC2-es szezon bevállalása vett volna. 

A norvég versenyzőnek a futamok mellett kisfiának nevelésére is időt kellett, hogy fordítson. 

“Az, hogy nem indultam WRC futamon, az élethelyzetemmel is összefügg – mondta a 2020-as WRC2 világbajnok és tavalyi második helyezett a norvég Parc Ferme oldalnak. – Van egy fiam, aki gyorsan növekszik és szeretnék rá vigyázni. Ha lehetőség adódik, akkor mérlegelnem kell a versenyzés és a fiam között, és a fiam fontosabb számomra. Ennek ellenére még néhány WRC futamon szívesen indulnék a jövőben.” 

A WRC szezon vége felé elindult átigazolási pletykák között feltűnt Ostberg neve is, de összességében kevesebbszer, mint másoké. 

“Néhány tárgyalásom nekem is volt a csapatokkal, de én ezt nem szeretem kiteregetni, nem szeretem a média figyelmét erre felhívni.” 

Ostberg elárulta, jövőre a Citroent szívesen képviselné az Eb-n is. 

“Nem hajtok mindenáron azért, hogy a WRC futamokon induljak, más lehetőségek is vannak. Jövőre elképzelhető, hogy az Eb-n fogok versenyezni a Citroennel, mellyel szoros a kapcsolatom Franciaországban, Norvégiában és Magyarországon is. Amennyiben lehetőség adódik, indulok WRC futamon is azonban, mert néha nem árt felmérni a gyorsaságom.” 

Fotó:: Mads Ostberg

Friss