2024. április 17. 11:37

KezdőlapWRCTovább csökkenhet a WRC csapatok tesztelési lehetősége 

Tovább csökkenhet a WRC csapatok tesztelési lehetősége 

-

Az FIA az költségcsökkentés miatt tovább csökkentheti a WRC csapatok tesztelési lehetőségeit a saját tesztterületen kívül. 

Idén Minden WRC gyártó egy napot tesztelhetett versenyzőivel a futamok előtt, szigorítás csak annyi volt, hogy a nem Európai versenyekre is az öreg kontinensen kellett készülni. 

A francia Autohebdo oldal szerint jövőre úgy készül csökkenteni a költségeket az FIA, hogy a csapatok csupán 21 napot tesztelhetnek saját teszterületeiken kívül.  

A Rallit.fi oldal információja szerint ezt a tervet még a Motorsport Világtanács decemberi ülésén jóvá kell hagyni. A finn oldal azt is kiszámolta, hogy a 21 napos teszt gyakorlatilag fél napos teszteket jelentene a versenyzők számára a tervezett 14 futam mellett. 

A csapatok vélhetően ha életbe lép az új tesztszabály, úgy még többet gyakorolnának a saját teszterületeiken, mely a Hyundai és a Toyota esetében Közép-Finnországot, az M-Sportnál pedig az Egyesült Királyságot jelenti. 

Fotó: Hyundai Motorsport

Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss