2024. április 26. 02:43

KezdőlapWRCEmmy-díjat kapott a Michéle Moutonról készült film 

Emmy-díjat kapott a Michéle Moutonról készült film 

-

A héten Emmy-díjat kapott a Michéle Moutonról készült A sebesség királynője című film. Mouton az egyetlen WRC futamot nyert nő még negyven év elteltével is. 

A Sky Original által készített A sebesség királynője című dokumentumfilm tavaly év végén jelent meg, a producere a Drum Studios volt, míg Barbie McLaurin rendezte. 

A Mouton felemelkedését elmesélő film fantasztikus archív felvételeket tartalmaz, és természetesen Michéle Mouton és egykori navigátora, Fabrizia Pons, valamint legnagyobb riválisuk Ari Vatanen és Walter Röhrl is szerepel benne.  

Mouton az 1980-as években négy WRC futamgyőzelmet és kilenc dobogós eredményt ért el Audi Quattroval, és a mai napig az egyetlen női versenyző, aki vb futamot tudott nyerni. 

Hétfőn a New York-i Emmy-díjátadón a filmet a legjobb sponrtdokumentumfilmnek ismerték el. 

“Nagy meglepetés volt, amikor a Drum Studiostól hallottam a jelölésről – mondta Michéle Mouton a WRC hivatalos oldalának. – Nem számítottam semmi ilyesmi elismerésre. Szerettem volna nyomot hagyni karrieremről unokáimnak, ezért szerettem volna, ha elkészül ez a film. Könyvet nem írtam karrieremről. Nagyon szórakoztató volt elkészíteni, sok olyan dologra igyekeztem visszaemlékezni, ami azóta az idő múlásával elfeljetésre került. Fantasztikus életem volt a motorsportban, remélem, hogy karrierem sok női versenyzőt inspirál, hogy belevágjanak ebbe a sportba.” 

Mouton jelenleg az FIA biztonsági delegációjának vezetője. 

Friss