2024. április 25. 23:58

KezdőlapWRCEvans bízik a sikeresebb jövőben 

Evans bízik a sikeresebb jövőben 

-

Elfyn Evans mióta a Toyotához igazolt az idei volt az első szezon, amikor nem tudott versenyt nyerni. A vb negyedik hely ellenére azonban pozitívan tekint a jövőbe. 

Elfyn Evans miután 2020-ban a Toyota Gazoo Racing versenyzője lett már az első évben, majd 2021-ben is a vb második helyén zárt, mindkétszer Sébastien Ogier mögött. 

Idén azonban a Rally1-es autók első szezonjában nem tudott versenyt nyerni és mindössze a negyedik helyen zárta a bajnokságot. 

A walesi versenyző négy futamon is a második helyen zárt, és bár a Japán Rallyn csak ötödik lett egy defekt miatt, mégis úgy érzi, hogy sokat javult a szezonzárón a tempója és önbizalma. 

“A Spanyol Rally után nagyon keményen dolgoztam a szezonzáróra – mondta Elfyn Evans a WRC hivatalos oldalának. – Spanyolországban semmi sem akart összejönni, tudtam, hogy változtatnom kell a Japán Rallyra és ezt is tettem. A szezonzáróra próbáltam az autóhoz alkalmazkodni és ez segített abban, hogy az utolsó napot az első helyről várhattam. A következő szezon előtt szeretném jobban megérteni az autót, és bízok benne, hogy jövőre sikeresebb lehetek.” 

Jari-Matti Latvala is úgy látja, hogy sikerült előrelépnie versenyzőjének Japánban. 

“Az idei szezon nehéz volt Elfynnek, de Japánban sikerült javítania – mondta a Toyota Gazoo Racing csapatvezetője. – Bizonyította, hogy még megvan a győzelemhez kellő tempója. Mindannyian próbálunk segíteni neki, hogy ismét megtalálja azt a formát, amit az előző két évben mutatott.” 

Fotó: Toyota Gazoo Racing

Friss