2024. március 28. 21:26

KezdőlapWRCLappi válaszolt a kritizálóknak 

Lappi válaszolt a kritizálóknak 

-

Esapekka Lappi másodszor hagyta el a Toyota csapatát, hogy jövőre a Hyundainál versenyezzen, ezzel kapcsolatban pedig nagyok kritikát kapott a közösségi oldalain. 

Azt követően, hogy 2018 végén már egyszer elköszöt Esapekka Lappi a Toyotától, majd idén részmunkaidőben ismét ott versenyzett, jövőre már a Hyundainál folytatja karrierjét, teljes szezonban. 

A finn versenyző a Rallit.fi oldalnak elárulta, hogy miért döntött a Toyota másodszori elhagyása mellett. 

“Az csak is az én döntésem, hogy mi szeretnék kezdeni a karrieremmel – mondta Esapekka Lappi. – Kérdezhetném a kritizálóktól, hogy ha ők választhatnak néhány versenyt és megfelelő fizetést nyújtó és teljes szezont és nagyobb fizetést kínáló szerződés mellett, akkor mit választanának? Melyik érdekelné jobban őket? Számomra egy teljes szezonra vonatkozó szerződés többet ér, mint egy fél szezonra szóló. Tehát könnyedén tudtam választani.” 

Esapekka Lappi 2017-ben a Toyotánál vezethetett először WRC autót, majd még abban az évben megnyerte a Finn Rallyt, mely a mai napig az egyetlen WRC futamgyőzelme. Ezt követően 2018 végén úgy döntött, hogy a Citroenhez igazol két évre, ahol Sébastien Ogier volt a csapattársa. A két évből azonban csak egy lett, miután 2019 végén Ogier a Toyotához igazolt, a Citroen pedig a WRC-ből való kiszállás mellett döntött. Lappi ezt követően 2020-ra az M-Sportnál talált helyet, ahonnan azonban év végén távozott is, mert 2021-re fizetnie kellett volna a versenyzési lehetőségért. Tavaly év vége felé ismét egyre közelebb került a finn versenyző a Toyotához, majd a Finn Rallyn elért negyedik hely után idén a japán gyártóhoz igazolt, és Sébastien Ogier-val felváltva versenyzett a harmadik autóval.  

Lappi utalást tett arra is az interjú során, hogy a teljes szezon mellett még egy plusz dolog miatt döntött a Hyundaihoz igazolás mellett. 

“Természetesen lehet bárkit kritizálni a döntései miatt, de a Hyundai mellett szólt még más érv i, mint a teljes szezon. Erről most még nem tudok beszélni, de kíváncsi leszek a kritizálók véleményére akkor is, amikor ez is kiderül.” 

Fotó: Toyota Gazoo Racing

Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss