2024. április 20. 15:26

KezdőlapWRCA Toyotának jó, hogy Ogier csak részmunkaidőben versenyez 

A Toyotának jó, hogy Ogier csak részmunkaidőben versenyez 

-

Sébastien Ogier jövőre is csak részmunkaidőben fog WRC futamon indulni, ez pedig a Toyotának is megfelelő opció. 

Sébastien Ogier azt követően, hogy a 2021-es Monza Rallyn megszerezte nyolcadik vb címét részmukaidős szereplésre tért át a WRC-ben, és idén a WEC sorozatot is kipróbálta a Toyotával. 

A francia legenda jövőre is csak egyes versenyeken áll rajthoz, melyeken amellett, hogy saját maga számára szeretne jó eredményt elérni, a gyártók bajnokságában is segít a japán gyártónak. 

“Szerintem most nehéz lenne Sébastien Ogier-t egy teljes szezonra felkérni, bár ezzel erősödhetne a gyártó is – mondta Tom Fowler, a Toyota Gazoo Racing technikai igazgatója a Dirtfishnek. – Ugyanakkor, ha teljes szezont menne, az a stratégiát is megváltoztatná. Jelenleg Seb amellett, hogy saját maga számára igyekszik jó eredményt elérni, segít nekünk a gyártók bajnokságában is. Amennyiben teljes szezont menne, úgy megváltozna a gondolkodása is, és az egyéni bajnoki cím megszerzésére koncentrálna. Jelenleg mindenki örül, hogy Seb a csapat tagja és ő dönti el, hogy hány versenyen szeretne indulni. Személyiségével pedig szintén sokat kap a csapat, az egész csapatot buzdítja.” 

Sébastien Ogier idén hat versenyen állt rajthoz és Spanyolországban nyerni tudott, míg a Monte-Carlo Rallyn és Új-Zélandon második helyen zárt, a bajnokságban pedig a hatodik lett. 

A nyolcszoros világbajnok 2023-ban is rajthoz áll a Monte-Carlo Rallyn, ahol négy autót indít a Toyota.

Fotó: Toyota Gazoo Racing

Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss