2024. április 20. 18:39

KezdőlapWRCBrutálisan erős csapat lehet az M-Sport, ha minden jól alakul 

Brutálisan erős csapat lehet az M-Sport, ha minden jól alakul 

-

Akár a jövő évi Rally Világbajnokság legerősebb csapata is lehet az M-Sport, amennyiben minden részletet sikerül a helyére tenni. Erre azonban kevés az esély. 

Idén az M-Sport elsősorban akkor tudta megmutatni a Ford Puma Rally1 erejét, amikor Sébastien Loeb a csapatban volt, ez alól csak a Szardínia Rally volt a kivétel, hiszen Olaszországban Craig Breen második, Pierre-Louis Loubet a negyedik lett. A Montén azonban Sébastien Loeb nyerni tudott, míg Breen harmadik lett, Görögországban pedig az első napon Loeb és Loubet is vezetni tudott. 

Jövőre akár Loeb és Ott Tanak is a csapatban szerepelhet, de egy régi-új szponzor is érdeklődik az M-Sport iránt. 

“Sébastien Loeb nagyon szeretne jövőre is vezetni nálunk, azonban az ára is megvan ennek – mondta Richard Millener a Motorsport.com oldalnak. – Nagyszerű volt idén, hogy négy versenyen velünk volt, kár, hogy csak egy futamon sikerült jó eredményt is elérni. Nagyon örülnénk, ha sikerülne jövőre is leszerződtetni. Ott Tanak szintén egy jó lehetőség lenne, azonban a világbajnokok megkérik a saját fizetéseiket is. Mindent próbálunk megtenni, hogy előteremtsük a megfelelő anyagi hátteret, de ez nem egyszerű. A Red Bull ugyancsak érdeklődik csapatunk iránt, ha sikerülne velük megegyezni, akkor képesek lennénk világbajnokokat is a csapatba csábítani.” 

A Motorsport.com oldal megtudta, hogy Gus Greensmith-szel és Pierre-Louis Loubet-vel is jól haladnak a tárgyalások, ők azonban fizetős versenyzők lennének. 

Millener elárulta, hogy a jövőre indítandó autók száma is kérdéses jelenleg. 

“Az autók száma egyeztetés alatt áll, idén komolyan megéreztük az árát, hogy sok autót indítottunk. Persze szeretnénk minél több autót versenyeztetni, de ennek az ára is megvan. Idén voltak műszaki problémáink is, amit szeretnénk megoldani. Ezen problémák megoldása pedig olykor nem sikerült teljes mértékben a szoros naptár miatt.” 

Fotó: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss