2024. április 16. 21:55

KezdőlapWRCElképesztően nagy bukás történt az ausztrál ralibajnokságban (videó)

Elképesztően nagy bukás történt az ausztrál ralibajnokságban (videó)

-

Óriási bukással ért véget a hazai pályára visszatérő Luke Anear – Alan Stephensen kettős versenye az ausztrál ralibajnokság szezonzáróján.

A hétvégén zajlik az ausztrál ralibajnokság hetedik, egyben idei utolsó fordulója, a Coffs Coast Rally, de nem mindenkinek megy a tervek szerint a verseny, amelynek második napján Luke Anear és Alan Stephensen hatalmasat bukott. A fordulóra nevezett, mindössze két R5-ös specifikációjú autó egyikét, egy Ford Fiestát vezető Anear a második gyorsasági szakasz kezdete után 24 km-rel ugyanis óriásit szaltózott, miután szerencsétlenül landolt egy bukkanóról, az autó orrával beleállt a következő bukkanóba, onnantól pedig már ő és a navigátora is csak utas volt.

Az eset videón:

Szerencsére az idén több WRC-futamon is induló, az ausztrál bajnokságba ezen a versenyen visszatérő Anear és Stephensen is épségben megúszta az óriási repülést, de a versenyt természetesen fel kellett adniuk.

Az összetettet két nap után a Hayden Paddon-John Kennard kettős vezeti a Bates/McCarthy és Bates/McLoughlin duó előtt.


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss