2024. április 25. 06:33

KezdőlapWRCMoncet: Craig és Esapekka idei tapasztalata nagyon jól jön számunkra 

Moncet: Craig és Esapekka idei tapasztalata nagyon jól jön számunkra 

-

Két legyet csapott le egyszerre a Hyundai Motorsport Craig Breen és Esapekka Lappi leszerződtetésével, hiszen jó versenyzők mellett komoly informácókat szerezhet a koreai gyártó a rivális autókról is. 

Julien Moncet elégedett a Hyundai 2023-as csapatfelállásával. 

“Amikor Ott Tanak a távozás mellett döntött, sok lehetőségünk nílt új versenyzők ileigazolására is – mondta Julien Moncet, a Hyundai Motorsport csapatigazgató-helyettese a Dirtfishnek. – Nyilván Ott pótlása igen nehéz, hiszen ő az egyik legjobb versenyző jelenleg a WRC-ben, azonban az új csapatfelállásunk is igen erős. Thierry Neuville az első naptól kezdve velünk van, nagyszerű versenyző, motívált, gyors és képes lehet 2023-ban az egyéni vb címet is megcélozni. Dani Sordo ugyancsak a kezdetektől velünk van, és bár évek óta csak néhány versenyen indul, ahol indul, ott garantált az erős teljesítmény tőle. Sok pontot hoz mindig a gyártók bajnokságában.” 

Craig Breen jövőre egy év M-Sportban való szereplés után visszatér részmunkaidőben a Hyundaihoz, míg Esapekka Lappi Ott Tanak helyén teljes szezont mehet a Toyotától érkezve. 

Amellett, hogy jó versenyzőket tudott szerződtetni a koreai gyártó, még a riválisok autóiról is sok információt gyűjthet be. 

“Craig Breen visszatér hozzánk, míg Esapekka Lappi teljes új személy lesz a csapatunkban. EP minden csapatnál vezetett már, gyors ée megfelelő a mentalítása. Sok tapasztalatot gyűjtött az elmúlt években, ráadsául Craig a Fordot, Esapekka pedig a Toyota Rally1-es autóját ismeri. Így rálátásunk lesz a rivális csapatok autóira, megtudhatjuk erősségeiket, és ez komoly támpont lehet a mi autónk fejlesztésénél is.” 

Fotó: Toyota Gazoo Racing

Friss